dimecres, 18 de juny del 2008

La biblioteca comarcal de Gandesa obrirà portes la setmana vinent

La bassa de Gandesa.
Fotografia de l' any 1952.
La nova biblioteca comarcal de Gandesa finalment obrirà portes la setmana vinent, després d'un any en què el nou equipament s'ha mantingut tancat a causa de la manca d'acord entre l'Ajuntament i el Departament de Cultura respecte a la contractació del director de la biblioteca. Un cop les dues administracions van acordar el passat mes d'abril que serà el Departament qui assumirà el sou del director del nou centre, el consistori gandesà està treballant en el trasllat de documents al nou equipament, treball que es preveu finalitzar entre aquests dimecres i dijous. El cost de la biblioteca ha estat d'1 milió d'euros, finançat entre el Departament de Cultura i les aportacions municipals.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La fugida de les biblioteques dels estudiants de secundària i batxillerat és un fenomen mundial amb què s'estan enfrontant totes les biblioteques públiques. A partir dels 14 anys, l'hàbit de la lectura cau en picat al mateix ritme que augmenta l'ús de les noves tecnologies. D'aquí ve que les biblioteques hagin deixat de ser centres de lectura i documentació per transformar-se en centres d'oci que ofereixen la informació en diferents formats (llibre, revista, CD-Rom, DVD) i accés gratuït a ordinadors amb internet.
Lo xiquet pot créixer sense l'hàbit de dedicar part del seu temps a submergir-se en los llibres. És precisament en la primera dècada de la vida quan les persones poden adquirir aquest hàbit; en aquests anys es té l'oportunitat d'assimilar per sempre el plaer de llegir. Els pedagogs afirmen que s'aprèn a gaudir de la lectura i, per tant, cal ser conscients que es tracta d'una cosa que es pot ensenyar. Per a això és bàsic el nucli familiar. Ensenyar a llegir és l'assignatura que els pares han de transmetre als seus fills, tenint en compte sempre el seu caràcter, motivació, apetències i interessos. En definitiva, el repte és estimular la curiositat pels llibres la qual cosa és a les mans dels pares, però els pares tenim un enemic maligne i monstruós “ Els Jocs D´ordinador “