dissabte, 5 d’abril de 2008

FUITA A ASCÓ

En primer pla l' estadi d' Ascó i en segon la torre de refrigeració de la central nuclear.
Foto Alego


Tot seguit penjo estes dos notícies que acabo de llegir al cercador Huubs:

S'HA MANTINGUT EN SECRET
Greenpeace detecta una fuga nuclear a Ascó
e-noticies.com
La central nuclear d'Ascó va patir una fuga, fa aproximadament un mes, que es va mantenir en secret, segons ha denunciat Greenpeace en un comunicat en el qual demanen "explicaciones urgentes". "Greenpeace ha podido conocer que se han detectado niveles importantes de contaminación radiactiva (al menos 5 Curios) por partículas de cobalto, manganeso y otros elementos, en el exterior de la central nuclear de Ascó, en Tarragona. La contaminación radiactiva se ha encontrado de momento en vallados, tejados y muchas otras zonas de la instalación nuclear, y no se excluye que se haya extendido más allá, debido al viento y a las condiciones meteorológicas", expliquen. "Según la información de que dispone Greenpeace, el accidente puede haberse debido a una fuga de ese material radiactivo debido a un fallo en alguno de los procesos de la depuración y filtrado del agua sumamente radiactiva (que ha pasado por el núcleo del reactor) durante la pasada recarga de combustible (de octubre de 2007). Por ello, según parece, el titular (Asociación Nuclear Ascó-Vandellós, ANAV) ya era conocedor del problema desde hace tiempo", afegeixen. "De ser así, como parece, que el accidente se produjo hace meses, ello implica un fracaso rotundo del Plan de Vigilancia Radiactiva (PVRA) de la central nuclear de Ascó y de la Red de Vigilancia Radiactiva Ambiental (REVIRA) del Consejo de Seguridad Nuclear (CSN)", afirmen.

Detecten partícules radioactives a la central nuclear d'Ascó
Avui.cat

El titular de la central nuclear d'Ascó, Associació Nuclear Ascó-Vandellós (ANAV), ha comunicat aquest dissabte al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que s'han detectat partícules radioactives en l'exterior dels edificis de la planta i també a l'interior. El CSN ha desplaçat un equip d'inspectors i ha explicat que les repercussions del succés estan 'molt per sota' dels límits establerts. La hipòtesi més probable és que les partícules procedeixin del sistema d'extracció i filtració d'aire de l'edifici de combustible. Per la seva banda, Greenpeace ha demanat explicacions 'urgents i detallades' al CSN.

elPeriódico: La central nuclear d'Ascó detecta partícules radioactives a la planta

LaVanguuardia: Detectan partículas radiactivas en el exterior de la central nuclear de Ascó

Avui: Detecten partícules radioactives a l'exterior de la central nuclear d'Ascó

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Poc a poc ens aniran matan a tots,el mes tris de tot es que no ens en agesim enterat si no fos per la filtració d'algun treballador a les entitats ecologistes,el que es per la direcció de la central res de res mutis i amagar el maxim possible

Anònim ha dit...

perque els alcaldes que treballen a dins no han informat a la poblacio, perque no els conve i sont uns venuts al seus interesos personals

Anònim ha dit...

Què han fet, los alcaldes i ajuntaments afectats ? Bé, això d'afectats és un dir: los afectats són los pobles; los Ajuntaments se veu que no hi estan gens, d'afectats. A més, gairebé tots los polítics de la zona viuen, i bé, de la Nuclear. Amaguen l'ala allí on menos se pugue veure. Això si, ep, després vinga a fer fotos contra el transvasament !!!!!