dimarts, 22 d’abril de 2008

BALTASAR NO CALCIGA SAL


La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha rebut amb una catifa de sal el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, durant la seua visita a Tortosa. El titular de Medi Ambient es va reunir amb una delegació de la PDE, però quan ja feia més de dues hores que era a Tortosa, de manera que va evitar la catifa de sal i l'escridassada.

Baltasar no convenç les Terres de l'Ebre
El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha intentat convèncer, sense èxit, les organitzacions socials i cíviques de les Terres de l'Ebre de la bondat del projecte de captar aigua del riu per portar-la a l'àrea metropolitana de Barcelona. El conseller ha convocat regants, empresaris, sindicats i la Plataforma en Defensa de l'Ebre, alguns membres de la qual han protestat enmig d'un fort desplegament policial davant del lloc on s'han fet les reunions. Els interlocutors del conseller han explicat que continuen discrepant del projecte, no només perquè hi veuen un transvasament en tota regla, sinó perquè la canonada que s'habilitarà serà fixa.

Francesc Baltasar ha convocat la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, que agrupa entitats i col·lectius diversos. Alguns d'aquests moviments han explicat que el conseller els ha assegurat que no es portarà més aigua de la necessària a Barcelona. Els arguments del conseller, però, no han acabat de fer el pes als que l'han escoltat.

Com a protesta de rebuda, membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre han dibuixat amb sal el nus que simbolitza la lluita antitransvasista. Susanna Abella, portaveu del col·lectiu, s'ha mostrat convençuda que la canonada "serà fixa" i "fàcilment es podrà tornar a obrir l'aixeta, via un nou decret".

Tampoc ha sortit content de la trobada el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, que ha sortit amb el convenciment que "la canonada no serà provisional, sinó que es mantindrà fixa". Mora ha subratllat que la Cambra s'oposa "totalment" a aquest fet i ha avançat que l'entitat convocarà dijous els organismes i associacions de les Terres de l'Ebre per emprendre "totes les accions possibles" contra la interconnexió.

Pel que fa als regants, continuen posant en dubte que es compri aigua d'altres regants de la mateixa conca de l'Ebre i remarquen que al riu "no hi sobra aigua".

http://www.3cat24.cat/noticia/273682