dimarts, 1 d’abril del 2008

ESQUERRA DE MÓRA LA NOVA I L' EXECUTIVA D' ESQUERRA DE L' EBRE DIUEN NO ALS TRANSVASAMENTS


Notícies que es poden llegir al bloc d' Esquerra de Móra la Nova.




Esquerra de Móra la Nova s’ha mostrat totalment contrària al transvasament del Segre com a possible mesura per ‘pal·liar’ la sequera de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.





En la reunió extraordinària de l’Executiva Regional d’ahir al vespre, ampliada amb càrrecs institucionals del territori i amb una àmplia representació de la Sectorial de Medi Ambient del partit -un total de 30 membres-, es va valorar la situació creada arran de la proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge de transvasar aigua del Segre al Llobregat i es van prendre els acords següents:
1. La Federació de l’Ebre d’Esquerra es reafirma amb els principis de la nova cultura de l’aigua i, coherent amb la signatura del “Compromís per l’Ebre”, es manifesta contrària a qualsevol tipus de transvasament i d’interconnexió de xarxes.
Així, per a la Federació de l’Ebre d’Esquerra, la proposta de la Conselleria de Medi Ambient és inacceptable.
Ens mantindrem on hem estat sempre, és a dir, donant suport a la Plataforma per a la Defensa de l’Ebre i defensant el territori. I això ho hem fet i ho farem tant si estem a l’oposició com si estem al Govern.
2. La Federació de l’Ebre d’Esquerra lamenta l’actuació del Conseller de Medi Ambient perquè vol tapar la manca de planificació amb un transvasament del tot injustificable. Si avui es fa el transvasament a Barcelona, amb quin argument ens oposarem demà a cobrir una situació d’emergència a Castelló, València, Múrcia o Almeria amb aigua de l’Ebre?
Cal tenir en compte que l’any passat el Segre no va superar els 2 m3/s durant el segon semestre de l’any. Si aquest any que, tal com sembla serà sec -si no no estaríem avui aquí-, molt probablement tampoc els superarà i, per tant, pot ser inútil.
3. Volem denunciar l’ocultació de la informació per part del Conseller de Medi Ambient i la manca de debat territorial que s’ha produït. No és de rebut que a hores d’ara el Conseller Baltasar no s’hagi dignat a donar cap explicació a les Terres de l’Ebre sabent, com sap, quina és la sensibilitat del territori i el compromís que el Govern de la Generalitat va assumir de no portar a terme cap transvasament ni cap interconnexió de xarxes.
4. Les solucions per cobrir la possible situació d’emergència han de passar per desenvolupar de manera urgent les obres de les dessaladores i que s’accelerin al màxim les obres de recuperació i reutilització d’aigües depurades.
5. La Federació de l’Ebre d’Esquerra demanarà d’entrevistar-se amb la Plataforma per la Defensa de l’Ebre per coordinar esforços a l’hora d’aturar aquest intent de transvasament i presentarà als plenaris municipals mocions sobre aquest tema.

1 comentari:

Robert Verge Monclús ha dit...

El riu l'hem de defensar entre tots els Ebrencs.