dijous, 30 de juliol del 2009

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre declara les curses de Muletes ( o Pontones ) manifestació tradicional d’interès etnològic per a la comarca

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre declara les curses de Muletes
( o Pontones ) manifestació tradicional d’interès etnològic per a la comarca
Un dels acords més importants del ple ha estat la declaració com a manifestació de caire cultural i tradicional d'interès etnològic per la comarca de la Ribera de les curses de Muletes ( o pontones, tal com les coneix en alguns municipis del nord de la comarca). Com ha explicat el president del Consell Josep Solé aquest reconeixement ve donat " perquè es tracta d'una activitat tradicional a tres municipis de la comarca ( Móra d'Ebre, Móra la Nova i Flix ) durant les festes majors. Les curses tenen un singularitat comarcal i creiem que era necessari fer palès aquest reconeixement".

El proper dissabte, en el marc de la festa major de Móra la Nova, es lliurarà un diploma a l'ajuntament de Móra la Nova i al club nàutic, com a entitats que han mantingut viva la tradició fins avui. L'acte es repetirà el dia 15 d'agost a Flix i el dia 29 a Móra d' Ebre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

k raro que no opini nungú a quí, no? deu ser xq als masos no hi ha massa tradició, dic jo ( ; ) alego contestaran)