divendres, 3 d’abril del 2009

3 D' ABRIL A MÓRA LA NOVA

EFEMÈRIDES AL NOSTRE POBLE:
SEGLE XIX:
Avui tres d' abril de 2009 fa 179 anys que som un poble amb municipi propi . L' antiga vila dels Masos de Móra s' independitzà de Móra d' Ebre lo dia tres d' abril de 1830 passant a anomenar-se Móra la Nova.
SEGLE XX:
Avui 3 d' abril de 2009 fa 30 anys de les primeres eleccions democràtiques als ajuntaments.
SEGLE XXI
Avui 3 d' abril de 2009 he escoltat a la "plural " TELEMASOS una frase amb un fort to imperatiu pronunciada per part del nostre Alcalde President, des de fa 30 anys lo SR. JOAN MANEL SABANZA de la formació política CIU, en lo darrer plenari i dedicada a un regidor de l' oposició:

"TU CALLA!"

Anem evolucionant :"Móra la Nova, aposta de futur"

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo tambe he escoltat la frase i he vist, acte seguit, com el llop es vestia amb la pell del xai.

Moranovenca ha dit...

La democràcia queda del tot desvirtuada quan se perden les formes per nerviosisme.
Jo també ho hai sentit per la tele.

moranovenca ha dit...

entre el Tu calla!! i les grans i interminables explicacions, que no respostes, que va donar el nostre alcalde anem llestos. Encara estic esperant que, després de vint minuts de divagar i no dir res, que respongui les pregunes que li va fer ERC sobre la necessitat i benefici per al poble el nou càrrec de confiança.

Anònim ha dit...

Me da la impresión de que el Sr. Sabanza se cree que los vecinos de Mora la Nova somos tontos o que tenemos capacidad cerebral infantil y que puede desviar la atención de todos (cuales crios pequeños) con sus discursos y así que nadie se de cuenta de que no a contestado ni a una sola de las preguntas que se le hacen.
¡¡¡SR. SABANZA DEJE DE SUBESTIMAR TANTO AL PERSONAL !!!

lo llaguter ha dit...

Felicitats!!*!!... per l'efemèride.

Ara he trobat l'explicació del nom de l'escola dels masos.

Pel que fa a l'actuació del senyor alcalde, res de nou. Només dir-vos que us faig costat. No us mereixeu tot això. Trenta anys, són molts anys, són massa anys!

lo llaguter

Anònim ha dit...

Montse Vinya, jo demanaria que d'aquest 45.000€ que tenen els regidors de ciu per repartir-se en nòmina es destinés una part a possibles accidents laborals com pot ser la tendinitis a conseqüència d'estar copiant tot un matí informació per als plens.
Potser és que tenen restringit l'ús de la tinta de les fotocopiadores ...ja saps per això de la crisi...

Un altre moranovenc ha dit...

El Rei d'ESPAÑA també va dir !Que te calles! a un president d'un país sudamericà.
Que es pot pensar d'una persona que n'ha fet de la política municipal una forma de viure?
Al servei del poble o bé al servei dels seus interessos personals?
Que potser és l'amo del poble?
Que potser la gent del poble que no el vota no poden dir el que pensen?
Pel que sembla tenim un Virrei als Masos.

Joan ha dit...

A veure si li pots dir a Montse si ens podria fer cinc cèntims de la seva rèplica a l'alcalde, doncs a Telemasos no es sent el que diu.
Salutacions per la seva molt bona intervenció al ple!
Joan

Anònim ha dit...

Jo,veient i escoltant a aquest senyor de tarannà tant democràtic el proposaria com a candidat a la creu de Sant Jordi , inclús a la creu de Caravaca, la Templaria ,la creu que el poble és seu i al guardó Ay Senyor, quina Creu.

Anònim ha dit...

N´hi ha "un" que felicita la intervenció d´un altre , sense haver-la sentit ,en aquest comentari deu volguer donar a conèixer com els sords i els muts es comuniquen entre ells i les dificultats que tenen per entendre’s a la societat. Penso que és interessant, ja que la gent no ho té en compte, però és un llenguatge molt important. La comunicació no verbal juga un paper molt important a qualsevol àmbit social i és la que es fa mitjançant gestos, moviments de diverses parts del cos o diferents expressions de rostre o ulls.

Anònim ha dit...

L'ùltim anònim te rao. Us convido a veure un plé de l'Ajuntament sense volum de so i observeu el llenguatge NO verbal. Quan toca dir vots a favor, mireu a quina alçada pujen el braç els veterans regidors de CIU i a quina alçada el puja la nova regidora(pobra,no gosa ni a votar)es nota q es el seu primer plé o potser...¿ara se n'adona que ha entrat a la boca del llop?. Es tot un espectacle veure la cara de sumisos, conformats i resignats que tenen els regidors de CIU. Doncs no crec que tinguin l'opció de poder escollir el que realment pensent per ells sols, a no ser que el que porten de vegades escrit en paper no hagi pasat censura, que ho dubto. De totes maneres quan parla la regidora d'ERC no cal baixar el volum, ja s'encarrega ¿Telemasos? de brindarnos l'oportunitat de fer l'anàlisi de llenguatge NO verbal.

Anònim ha dit...

Sou uns amargats.

Dels Masos ha dit...

Pobre penitent: la resignació i l' amargura més aviat són inherents i pròpies dels que volen perpetuar aquest calvari.

Abril ha dit...

En este último pleno el alcalde no sale triunfando,mas bién sale retratándose delante de todo el pueblo a falta de argumentos para contestar a los grupos de la oposición.

no tinc devoció ha dit...

D´amargats i culs cagats,al món n´hi ha a grapats