divendres, 15 d’agost del 2008

LO PROJECTE DE LA GASIFICADORA "MÓRA LA NOVA ENERGIA S.L." REP LES ALEGACIONS DELS DOS GRUPS DE L' OPOSICIÓ DE LA NOSTRA VILA

Al programa de festes majors i també al pregó l' alcalde de Móra la Nova lo convergent Joan Manel Sabanza va anunciar la propera construcció d' una empresa que crearia 29 llocs de treball qualificats a la nostra vila, lo mateix diumenge 3 d' agost en una entrevista al Diari de Tarragona feia les següents declaracions :
"l' empresa Móra la Nova Energia iniciarà abans d' acabar l' any la construcció d' una planta de cogeneració per gasificació. És una inversió de 30 milions d' Euros que crearà 29 llocs de treball. La planta transformarà plàstics en gas mitjançant la temperatura i la pressió. No cremaran els plàstics, el procés no utilitza la flama."

Tots dos grups de l' oposició han presentat alegacions al projecte i titllen en los seus escrits esta instal·lació d' incineradora de plàstics i també la qualifiquen com a indústria molt contaminant.

Tal i com es pot llegir a les alegacions " Móra la Nova Energia S.L" és la continuació del projecte que es va presentar el maig de 2003 com a "Vilaseca energia S.L" i segons es diu a les alegacions un estudi de la Universitat Rovira i Virgili deia que la planta era de les mateixes característiques que la de POLIGAS a Ribesalbes:
Móra la Nova dóna per congelat el projecte de la planta de gasificació per revalorar la sansa.

«A la llarga es farà»

L' alcalde de Móra la Nova Joan Manel Sabanza presideix la presentació del projecte "VILASECA ENERGIA S.L" l' any 2003.Foto: ABRAHAM SEBASTIÀ

En estos enllaços podreu llegir les alegacions presentades pel dos grups de l' oposició que formen part del consistori de Móra la Nova:


Totes dos formacions polítiques fan referència en les seues alegacions al problemes mediambientals de la gasificadora de Ribesalbes a Castelló.
Les xemeneies de la gasificadora Poligas a Ribesalbes

Un ex empleado de Poligas revela las carencias medioambientales de la planta de Ribesalbes

Imatge del vessament denunciat per l' Ajuntament de Ribesalbes. (Foto: S. BARTOLL )

Detenido el gerente de la empresa Poligas de Ribesalbes por vertidos industriales al Mijares

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Manda guevos que lo super batlle sia lo pregoner de festes. Potser es lo unic poble de Catalunya on no hi ha un pregoner típic. Qui ho fara més be que lo benefactor omnipresent? Es que no hi ha als Massos cap fill del poble digne de fer un pregó? Cap ni un?

Anònim ha dit...

Aquest de model de creixement que volem pel nostre poble? ja en teniu prou de industries que NINGU vol ... no m'agradaria que visquessin les meves filles aqui..

Anònim ha dit...

El futur de Móra la Nova és fer negocis amb els residus?
El que no volen en altres llocs té sempre bona acollida per part de l'ajuntament. Perqué serà?

Anònim ha dit...

Lo millor es que no puguem viure els joves al nostre poble per què no hi ha cap tipus de treball digne! Amb sous mínims la gen ha de marxar fora del poble per treballar.
Si no tens la sort de tenir unes oposicions o treballar per l'estat no et pots quedar a viure al teu poble!!!
Però com no es vol que la gent jove treballi al poble, pues seguirem treballan fora. Mentres no es possi industria de cara i ulls, no es podrà treballar al poble.

Anònim ha dit...

anònim.
primer.- tots els treballs son dignes.
o pot ser que tots els que treballem al poble tenim un treball indigne?.
segon.- tots els que treballem al poble no som funcionaris i tenim un treball digne.
jo treballo al poble i no em falta de res:una familia ,molts amics i tot el demes es materialista,i regalo el teu treball digne i no respectuos amb la resta de la gent que vivim al poble.
tercer.- lo del sou es una cosa molt curiosa fa mes de 30 anys que la central d´Asco esta amb funcionament i a la resta de la comarca els sous son els mateixos que fa 30 anys.
a la Pobla de Mafumet esta implantada la repsol i tambe hi ha treballs de 800 € i aquesta gent que tenen aquest sou es menja la merda com lo que guanya 3000 €.
quart.- les empreses son nesessaries pero ni a qualsevol joc ni a qualsevol preu.
i cinque.- la gent marxa del poble i marxara sempre i d'aixo es tracta tambe, perque la qualitat de vida que tenim a Móra la Nova no la tenen als jocs que tenen industria.
es que tu canvies Mora la Nova amb la Pobla de Mafumet, Comaruga, Valls o el Vendrel?.
I per ultim deixa de faltar el respecte als que treballem al poble, perque som tan dignes com qualsevol que treballi fora.

Anònim ha dit...

Perdona, pero jo no he faltat a ningú, ni insultat, ni cap cosa d'aquestes! Crec que nomé esposo el meu punt de vista i el que crec que és la realitat. Potser en comptes de dir un treball no digne, hagués tingut que dir un treball mal pagat! Oh, poc valorat per poder viure!

No vull pas que es posi móra la nova plena de industria pero llastimosament necesitem industria per poder viure, es necesita la industria per fer coses, per què vivim en una societat consumista on tothom vol tenir el seu mobil de última generació, el seu cotxe, la seva calefacció, etc., en definitiva, totes les comoditats del món. No creus?

Jo he estat uns quans anys treballan al meu poble pero he tingut de marxar pq amb sous de 700-800 € jo no puc viure!

La qualitat de vida jo se que es molt bona, no teu discuteixo pas, pero amb el sous que hi ha per aquí,es difícil pagar un pis, cotxe, etc.

Jo no ho canvio per res pero crec que el poble tard o d'hora es quedarà amb molt poc jovent, com a mínim es el que passa amb la gent de la meva quinta de uns 25-30,crec que només deuen seguir uns pocs al poble.