diumenge, 3 d’agost del 2008

L' OPINIÓ DE L' ALCALDE J. M. SABANZA



ENTREVISTA/ JOAN SABANZA, Alcalde de Móra la Nova.

"Entre tres i quatre empreses ja estan disposades a invertir al polígon del Molló"

L' alcalde de Móra la Nova explica al "Diari" les noves inversions industrials previstes al seu municipi,on destaca l' inici de les esperades obres d' urbanització del polígon supramunicipal del Molló.

Per A. CARALT Diari de Tarragona

En quin estat es troben les obres del polígon industrial del Molló?

Ara fa uns dies es va signà l' acte de replanteig.Això significa que el cronòmetre del termini d' execució de les obres s' ha posat en marxa.Durant els propers 10 mesos i mig s' urbanitzarà el polígon i es construirà una rotonda d' accés a la punta de l' encreuament amb la carretera C-44 amb la carretera C-12.

Quina superfície tindrà?

Són de 32 hectàrees situades entre els termes de Móra la Nova i de Tivissa, al costat de l' Eix de l' Ebre, amb parcel·les de diverses mides que es poden agrupar per poder acollir empreses mitjanes o grans.

Quan es posaran a la venda les parcel·les?

A l' octubre volem presentar una campanya de comunicació a la Cambra de Comerç de Reus, que és un dels socis del consorci per a la promoció del Molló. Allí ja podrem parlar de parcel·les o preus.

Hi ha empreses interessades?

Entre tres i quatre empreses ens han confirmat que mantenen el seu interès a ubicar-se al polígon malgrat l' endarreriment de les obres. No hi ha cap de local i són de sectors diversos.

Què ofereix el Molló?

Disposició d' aigua, de gas, bones comunicacions a través de la C- 12 i la N-420 i energia elèctrica, un element que ara limita altres inversions d' aquest àmbit a Catalunya. En aquest sentit, ja podem afirmar que l' Institut Català del Sòl ( Incasòl) finançarà i executarà les obres de construcció d' una línia elèctrica entre el polígon i la subestació en construcció a Garcia.

Quins beneficis rebran els veïns de Móra la Nova?

Si generes activitat econòmica i industrial generes llocs de treball. Estem en una zona necessitada de llocs de treball de certa qualificació. Entenc que el futur de la reactivació econòmica de la zona passa per la indústria malgrat la imatge de negació que es transmet a l' exterior de les Terres de l' Ebre.

Coneix algun cas concret?

El capital que vol invertir necessita tranquil·litat , no vol soroll. Una inversió milionària del sector de les energies renovables, procedent de València, volia instal·lar-se al Molló però han optat finalment pel polígon petroquímic de Tarragona. I un dels motius, ens van assegurar, era la inestabilitat que transmetia el territori, aquesta imatge de la cultura del " NO" simbolitzada pels moviments creats contra els parcs eòlics, les centrals elèctriques o el transvasament de l' Ebre. No dic que no tinguin raó o no en tinguin però transmeten aquesta sensació. Ara bé, crec amb les potencialitats del Molló i crec que trencarem aquesta tendència.

La del Molló és l' única inversió prevista al municipi?

Aquesta setmana s' ha presentat el pla parcial del sector industrial que s' aixecarà al costat de l' estació de tren. Una important empresa catalana construirà una fàbica de manteniment i reparació de material mòbil ferroviari. Es van decidir per Móra la Nova per la connexió ferroviària existent.

I molt a 'prop d' allí, l' empresa Móra la Nova Energia iniciarà abans d' acabar l' any la construcció d' una planta de cogeneració per gasificació. És una inversió de 30 milions d' Europa que crearà 29 llocs de treball. La planta transformarà plàstics en gas mitjançant la temperatura i la pressió. No cremaran els plàstics, el procés no utilitza la flama.

I el sector de la construcció?

Fa 10 dies va començar la urbanització de 55 xalets que ens permetrà connectar el barri del Remei amb la resta del nucli urbà. A la zona de cessió del pla parcial hi construïm la llar d' infants que espero que entri en funcionament el curs 2009- 2010. Hi ha una segona urbanització, al sud de l' estació de tren, pendent de l' atorgament de la llicència d' obres, així que, malgrat l' actual situació de crisi, sóc optimista.