dimecres, 2 de gener del 2008

Endesa assegura que el gasoducte de Faió no creuarà la Terra Alta

Una fotografia de Faió abans de ser inundat pel pantà de Riba-roja d' Ebre.

Endesa assegura que el gasoducte de Faió no creuarà la Terra Alta


El gasoducte i la línia d'evacuació elèctrica incloses al projecte de construcció de la central tèrmica de Faió no creuaran la Terra Alta tal i com s'havia previst en un inici. Així ho ha manifestat Endesa a l'alcalde de la Pobla de Massaluca, Joan Lluís Cuadrado. L'anunci no atenua, tanmateix, l'oposició municipal frontal a un projecte denunciat pel seu alt impacte ambiental. -->per a. c. Diari de Tarragona


Després de mesos d'espera, l'Ajuntament de la Pobla de Massaluca va rebre la setmana passada un comunicat oficial d'Endesa referent a la construcció de la central tèrmica de 850 MW al municipi veí de Faió, pendent d'autorització administrativa. L'elèctrica, en un intent de minimitzar el rebuig al projecte existent a la Terra Alta, assegura que les emissions contaminants de la central «estaran en tot moment per sota dels valors límit establerts per a la protecció de les persones, la fauna, la vegetació i l'agricultura». Reitera que el projecte possibilitarà la creació de llocs de treball, sense especificar-ne cap quantitat, explica que la central és compatible amb les activitats de turisme ecològic i amb l'ecosistema del riu Matarranya, i anuncia, finalment, que tant el gasoducte com la línia d'evacuació elèctrica que havien de viatjar per la Terra Alta segons el projecte inicial ho faran íntegrament per territori aragonès. Per a l'alcalde, Joan Lluís Cuadrado, Endesa no respon les inquietuds expressades per veïns i alcaldes terraltins: «ara ens diuen que el gasoducte no creuarà la comarca, ja ho veurem. La realitat és que la central emetria tot tipus de contaminants i que aquestes emissions afectaran la nostra comarca», denunciava ahir al Diari .


Reunió amb la Generalitat


D'altra banda, el subdirector general d'Energia de la Generalitat, Agustí Andreu, s'ha posat en contacte amb Cuadrado per mantenir una reunió sobre l'impacte del projecte. I és que els alcaldes terraltins han demanat insistentment el suport de la Generalitat. És en aquest sentit que CiU ha sol·licitat la compareixença al Parlament del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, per tal que expressi el parer del Govern sobre el projecte.