divendres, 7 de gener de 2011

XIFRES A MÓRA LA NOVA

Comença l' any a Móra la Nova amb dos xifres de diferent signe:
Augmenta la població i minva lo pressupost municipal.

A 1 de gener de 2010 el padró municipal de Móra la Nova era de 3238 ( 1581 dones i 1657 hòmens)habitants, lo que representa un increment de població de 59 moranovencs, l' any 2009 la població del municipi era de 3179.

L' altra xifra és la disminució d' un 20% del pressupost municipal :
Els comptes de Móra la Nova es redueixen un 20%
L'Ajuntament de Móra la Nova ha aprovat un pressupost pel 2011 de 3,12 milions d'euros (3.119.325), un 20,49% menys que els 3,92 milions del 2010. L'alcalde, el convergent Joan Sabanza, el qualifica de pressupost “restrictiu” però que no impedirà “consolidar el creixement econòmic i social” del municipi, amb referència a la posada en marxa de la llar d'infants, la rebaixa del preu per la recollida de la brossa, els ajuts al transport per als joves que estudien fora de la comarca o un altre ajut a les famílies amb desocupats per al pagament de l'IBI. També destaca que no hi haurà increment de l'endeutament, que se situa en una ràtio del 4,78%.
El capítol d'inversions preveu una injecció de 303.000 euros, una quarta part del pressupost d'inversions pel 2010. L'explicació de l'equip de govern (CiU) és que gairebé han desaparegut les subvencions (25.000 euros) i, de fet, ara el gros de la inversió (93%) s'haurà de cobrir amb recursos propis. Les principals actuacions són la segona fase de les obres de la pista del poliesportiu o l'arranjament del passeig Mossèn Joan.
L'aprovació dels comptes es va fer en una sessió plenària tot just abans de Nadal amb els únics vots favorables dels sis regidors de CiU, al govern. Els tres regidors d'ERC i els dos del PSC-Innova van votar-hi en contra en considerar que el bon estat de les finances del consistori, molt poc endeutat, hauria de permetre destinar més recursos a polítiques d'ocupació i a la lluita contra la crisi. Hi coincideixen tant el portaveu republicà, Jesús Álvarez, com el socialista, Fernando Cantos.

2 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

És el que hi ha per tot arreu. Fins i tot, llegia ahir, les grans ciutats també estan perden habitants. La manca de feina, i el que és pitjor, de perspectives de trobar-ne fa que molts immigrants retornin als seus països. Amb això també baixa la natalitat que, recordem-ho, en una bona part es va veure incrementada per l'alta natalitat de les dones nouvingudes. Aquest any amb la supressió del xec nadó (2.500 euros per naixement) és previsible que encara s'abaixi més.
I sobre els pressupostos més del mateix. Les inversions cauen en picat i això provoca uns pressupostos restrictius. Pensa que normalment els capítols d'ingressos i despeses solen estar força equilibrats. Per una part les transferències corrents d'altres administracions (subvencions), més els impostos municipals (sobre tot l'IBI) es veuen compensats per les depeses de personal i altres fixes de cada municipi, com per exemple la llum.

Antonio ha dit...

A pesar de tot , les partides de impostos (directes e indirectes)que son lo que pagem los veins, aumenten respecte al anterior exercici i la partida de les dietes dels regidors tambe