dimarts, 12 d’octubre del 2010

AIGUARDENT 2010

L' alambí de Joan Pujades a l' entrada de Cal Pelat de Prat de Comte.
La clau de la festa, que enguany arriba a la novena edició, és la participació dels veïns:
Alba Porta
Els veïns obren les portes de casa seua per exposar-hi peces d'artesania o per oferir aiguardent.
Prat de Comte
La localitat de Prat de Comte celebra aquest cap de setmana una de les cites de la vila amb més projecció, la Festa de l'Aiguardent. Per novè any consecutiu, els veïns d'aquest municipi de la Terra Alta van obrir ahir les portes de casa seva per convertir els baixos en una parada d'artesania o bé per oferir aiguardent. I és que es tracta d'una festa en què la implicació i participació dels veïns és imprescindible. Com cada any, els visitants poden passejar-se pels carrers i places del poble i gaudir de les degustacions de l'aiguardent més tradicional i genuí i de les pastes que ofereixen els veïns.
Una de les novetats d'aquesta edició és el taller de cuina, en què es fan demostracions de com es preparen els redots, una de les pastes típiques del municipi. En la jornada d'ahir, a més, es va fer un acte molt destacat: la presentació dels gegants del poble, que, aprofitant l'avinentesa, van ser batejats amb aiguardent beneït.

1 comentari:

Miquel Esteve ha dit...

Caxins dena! Cada any li dic a mon cosí Lluís de ca la Plaça que muntaré i no ho faig. Qui sí hi era era mon cunyat el mestre xarcuter. El vas veure? Una abraçada!