diumenge, 3 de febrer del 2008

CIU DE MÓRA LA NOVA EMET DOS COMUNICATS

Comunicats publicats a la web de CIU de Móra la Nova

MANIFEST DAVANT LA CONVOCATÒRIA DE LA COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR
01.02.2008
Davant la convocatòria de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya feta arribar als diferents mitjans de comunicació, l’Ajuntament de Móra la Nova vol manifestar:

1. Que l’Ajuntament de Móra la Nova i el seu Alcalde s’han manifestat contraris a la ubicació del ATC al seu terme municipal per 3 cops en sessions plenàries.
2. En el darrer Ple celebrat el 22-12-2007 fins i tot hi va haver l’oferiment i el compromís del Sr. Alcalde als altres grups de presentar una nova moció sobre el tema per deixar-ho tancat definitivament i per evitar manipulacions interessades sobre la qüestió.
3. En aquest mateix Ple que, com es habitual, va ser televisat a tota la població a través de Telemasos, els mateixos grups de l’oposició van reconèixer i admetre que l’Ajuntament de Móra la Nova i el seu Alcalde ja s’havien pronunciat clarament en contra d’ubicar l’ATC a Móra la Nova en altres sessions
.4. Es sorprenent que la mateixa pàgina WEB de la Coordinadora Anti ATC, que ara convoca aquest acte esperpèntic, informa dels Ajuntaments que s’han pronunciat en contra de l’ATC, i el seu llistat inclou l’Ajuntament de Móra la Nova.
5. Per tant aquest Ajuntament vol denunciar la manipulació, desorientació, contradicció i sectarisme d’aquesta autodenominada “COORDINADORA”.
6. Es evident que cada cop que s’apropen eleccions apareixen moviments anomenats “Socials” que, amb la connivència de determinats grups polítics, intenten confondre a la ciutadania amb informacions volgudament errònies, esbiaixades o falses, amb una clara intencionalitat política.
7. El poble de Móra la Nova i el seu Ajuntament no estant disposats a rebre ni tolerar més agressions foranes que només pretenen el descrèdit i l’enfrontament entre pobles i territoris.
L' equip de govern de CIU.

CIU DE MÓRA LA NOVA CONDEMNA ELS EPISODIS DELS DIES 2 I DE 3 DE FEBRER.
03.02.2008
Convergència Democràtica de Catalunya de Móra la Nova condemna enèrgicament episodis que s’han viscut aquests últims dies, concretament el dia 2 de febrer, amb pintades insultants i amenaçants en dos domicilis del poble, i el dia 3 amb pamflets insultants a l’Alcalde de Móra la Nova, fets que no fan més que alterar la bona convivència del moranovencs.

Aquesta no és la primera vegada que ocorren uns fets com aquests, cosa que ja és sabuda per molta gent que encara recorden els fets de l’any 2001, però que s’haurien d’erradicar de la pràctica habitual, sobretot si tenim en compte que hi ha canals per expressar democràticament a través de la paraula i legalment a través del jutjats, les opinions, les idees i, fins i tot, les acusacions.

Móra la Nova sempre s’ha caracteritzat pel seu alt grau de civisme i tolerància que en cap cas podem tolerar que l’alterin un grapat d’indesitjables per pocs que siguin.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Al 2001 va apareixer a Mora la Nova alguna façana pintada amb amenaces de mort???
Que jo sapiga aquesta es la primera, i per cert, estem vivint en un poble Italiá dominat per la màfia?
Aquestes pintades ho fan recordar.

Demoralanova.

Anònim ha dit...

Al primer comunicat de ciu parla de manipulació, jo no se qui manipula a qui.
Sr Sabanza si tan en contra esta del cementiri només té que fer-ho per escrit, tan simple com una signatura i s'haurien acabat els problemes. Crec que lo que esta fent vostè es demagògia.
Al segon escrit parla de civisme. ¿Per exemple el que vareu demostrar el diumenge vostè i els seus a la contramanifestació?
Que passa que prediquem lo que no creiem? i després parla d'agressions i descrèdit.

Anònim ha dit...

Aviam, les pintades son de jutjat de guàrdia. Potser no terrorisme però no voldria estar a la pell dels d'ERC si t'amenacen de mort.....
Los ecologistes, com sempre, son pintorescs, curiosos, picaflautes, etc, però agressius? Tant com per a que se'ls insulte i se'ls invite a sortir del poble?
Far West?
Mora la Nova, entre tot plegat, sembla que estigue esperant a que aparegue el 7m de cavalleria o Jeronimo pel carrer major.
Francament, m'hagués agradat veure esta peli, en comptes dels westerns de TV3, però...
La propera amb barrets d'ales i les egües de l'oncle.
"Mora The New"

Anònim ha dit...

crec que la gent de móra la nova té que defensar el seu poble de la gent manipuladora i mentidera.
si venen al nostre poble a insultar a la gent de móra la nova, no és té que permetre, i més quan clarement per telemasos es va veure al ple que no es volia el cementeri nuclear, per que venen a móra la nova???que marxin al devant del consell comarcal que és allí on hi ha la mafia i els mentiders.
abans de parlar tant i criticar potser millor informar-se mirar mes telemasos i quedar com una persona, no com un manipulador que l'únic que sap fer es dir mentides per així aconseguir quatre vots més!

Anònim ha dit...

A l'últim comentari li diria que el desinformat es ell. Segons tinc entès ja s'han manifestat en diferents pobles i si no t'has assabentat es per als altres pobles no han muntat este guirigall. Lo que no enteneu es una cosa molt simple: la manifestació no anava en contra del poble de Móra la Nova, anava en contra del cementiri nuclear que es molt diferent.
Tots els partits polítics d'aquest poble han dit que estaven en contra de que l'ATC
s'ubiques A MORA LA NOVA però no tots estan en contra de que es faci a la Ribera i rodalies. Suposo que els manifestants no aniran en contra de gent que pensa com ells. Esta gent, com tu, també es de Mora la Nova aixi que canvia d'argument que aquest no et serveix.

Anònim ha dit...

viscamoralanova que no te enteras, es que no has leido la prensa? los insultados fueron los manifestantes, incluso gente de Mora la Nova.
No sabias que en Mora hay gente que piensa diferente que nuestro "querido" alcalde.
Por favor dejar de hacer comentarios hablando por boca de todos los moranovencs.

Anònim ha dit...

No entenc perqué condemnen els fets ja que són conseqüència directa de la seva intransigència.

Anònim ha dit...

Primero "la cagan" con un comunicado que incita a la violencia, después expulsan con insultos y amenazas a un pequeño grupo ecologista que quería protestar contra el cementerio nuclear, con ello infringen la ley y, por último, resulta que aparecen unos panfletos que insultan al alcalde y que solo han visto ellos. Yo creo que los panfletos los han tirado ellos mismos para intentar justificar lo injustificable: la vulneración, delante de todo el mundo y la prensa, de un derecho fundamental, como es el de reunión. Si no me equivoco los ecologístas que vinieron a Móra la Nova eran de la asociación Escruçó, y éstos se han manifestado en el mismo sentido que en Mora la Nova en muchos pueblos, siempre han sido pacíficos y nunca han tirado panfletos metiendose con los alcaldes, ni con nadie.
Menos lobos, dejad de tirar la piedra y esconder la mano que ya hace tiempo que se os ve.

Anònim ha dit...

Lo de los panfletos, yo no los he visto, pero me lo dijo una persona muy de izquierdas, así que supuse que era verdad.