diumenge, 22 d’abril del 2007

L' Àliga Cuabarrada o Perdiguera


Campanya de la plataforma de la Terra Alta per salvar l'àguila cuabarrada
La plataforma de la Terra Alta, juntament amb les organitzacions ecologistes Acrac, Gepec i Seo-BirdLife ha iniciat la campanya Salvem l'àguila cuabarrada, una espècie que està amenaçada d'extinció a escala mundial. Així, la plataforma recorda que la Terra Alta té una de les poblacions d'àguila cuabarrada més importants d'Europa, però que actualment es troba amenaçada per la construcció de dues línies d'alta tensió de 40 quilowatts, que podrien travessar tota la comarca passant per diferents territoris de nidificació i campeig d'aquesta espècie. De la mateixa manera, els col·lectius consideren una amenaça la construcció dels parcs eòlics, i és per això que demanen l'aturada immediata de totes les línies d'alta tensió i centrals eòliques projectades a la Terra Alta. «Exigim que hi hagi un replantejament racional, dins d'un marc de diàleg, i que siguin aprofitades les línies elèctriques en funcionament abans de construir-ne de noves», va afirmar ahir la plataforma, que també va anunciar que té previst participar en dues fires a Barcelona, Terra i Biocultura. De fet, la plataforma aprofitarà la seua assistència a les fires per iniciar una recollida de signatures.El Punt (21-Abril-2007)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

S'ha de valorar allò que es pot perdre i la cuabarrada és un animal que ens pot deixar i no cal ni tan sols ser un idealista per veure-ho tan clar; potser cal ser inclús egoista i pensar en un mateix. Ja ho deia Seattle a la seva famosa carta al President dels Estats Units fa més de cent anys:

Què seria de l'home sense els animals? Si tots fossin exterminats, l'home també moriria d'una gran solitud espiritual; perquè el que els succeeix als animals també li succeirà a l'home. Tot va enllaçat.

Salut i sort a l'àliga cuabarrada i a tots que això és com el joc de les peces del dominó que cauen una darrera de l'altra fins que cauen totes i ja n'hi han caigut moltes.

JA

Anònim ha dit...

Això ja ho vaig ficar al meu bloc DasRibera, que per cert, fa temps que no he actualitzat, però ho torno a ficar per si algú no ho havia llegit:

A Terra Alta s'està portant a cap una acció semblant, a continuació un troç de text extret de la revista El jardí de l'anarquia:


"Segons els càlculs fets públics pel professor de la Universitat Rovira i Virgili, Sergi Saladié, una comarca com la Terra Alta podria ser energèticament autosostenible amb tan sols 10 aerogeneradors, fet que contrasta amb la realitat del projecte aprovat que en preveu la construcció de 206 creant un clar desquilibri entre el que dóna la comarca i el que aquesta rep a canvi.

Per tant hi ha una excessiva concentració de centres en un sol punt ( 1/3 de l’energia eòlica de Catalunya es produirïa a la Terra Alta) fent que l’impacte d’aquestes instal.lacions sigui massa important per a la quantitat d’energia que produeixen. La qüestió és: hem de sacrificar el territori per tal de poder continuar gaudint dels beneficis de la societat industrial? I, com una comarca com la Terra Alta ha d’encaixar en aquesta societat?"

Esque les coses s'han de mirar des de tots los punts de vista!

Anònim ha dit...

Aturar tota la planificació energètica perque aquesta àliga es pot arrampar en algún cable?? Estos ecologistes són els primers en manifestar-se quan hi ha un tall de llum, són de la cultura de la pancarta, com si algú els hi degués alguna cosa.

Anònim ha dit...

Claro peret de la simbomba, és lo mateix vamos, ara recalificarem tot el terreny de la terra alta, i el plenarem de vinyes d'una sola empresa para que la producció de vi de la terra alta pugui ser el 1/3 de lo vi produit al país, i si per davant mos emportem fauna i vegetals autòctons i destruïm i alterem l'ecosistema que més dona no?

Una cosa és que de lo que tenim ho venguessem fora, i l'altra és centralitzar l'energia fins a tal extrem que lo 1/3 de l'energia és produeixi a una sola comarca. Però claro, és molt fàcil criticar les coses sense posar-te-les a estudiar bé.

Quan gràcies al canvi climàtic, la destrucció de hàbitats, los canvis migratoris, l'inestabilitat en la cadena alimentària de tots èssers vius i tot això sigui un fet més real te'n donaràs conte de que si, la teua comarca tindrà centenars i centenars de molins eòliques, però ja em diràs si te'ls pots menjar.

Espero que valtres no sigueu de la terra alta, perquè sinó ya vec quin tipus de gent estima la seva terra...

Anònim ha dit...

Que s'hi oposo molta gent o no, no vol dir que sigui positiu o negatiu.

Hi ha gent que estaria a favor de ficar un cementeri nuclear a les nostres comarques, i jo ho he sentit d'un home que té una empresa bastant important de les nostres terres, pel simple fet de que donaria treball.

Tu t'has parat a pensar si val la pena? En tots els aspectes. Quan parles d'energia eòlica no estàs parlant de vendre sabates al resto de Catalunya. Estàs parlant de Línies d'alta tensió, de posar en perill animals que poden estar en perill de extinció, de que només guanyaran los 4 de turno, de que no dona treball (només necessita manteniment), i molts altres punts que s'hi t'interesses pel tema ja aniràs descobrint.

Salut!