La Pobla de Massaluca estudia portar als jutjats la central tèrmica de Faió
L'Ajuntament planteja presentar un recurs als tribunals contra la central d'Endesa després de constatar que el projecte no s'atura -->per a. caralt Diari de Tarragona
Després de dos anys de tràmits, l'Ajuntament de la Pobla de Massaluca governat per CIU va rebre dijous la primera comunicació d'Endesa sobre el projecte de construcció de la central de cicle combinat al veí municipi aragonès de Faió. El document era la resposta oficial a les al·legacions presentades a l'estiu pel consistori, que s'oposa frontalment a la construcció de la planta de 850 MW de potència. L'alcalde, Joan Lluís Cuadrado, titllava ahir el document «d'insatisfactori, perquè no dóna resposta als nostres temors». Davant d'això i la constatació que Endesa continuarà el procés de tramitació, Cuadrado estudia ara la interposició d'un recurs contenciós administratiu contra el projecte sense descartar l'inici de mobilitzacions al carrer.I és que la planta posa en perill bona part de les expectatives del municipi. Fa més de cinc anys que el consistori construeix un càmping a la riba del riu Matarranya, molt a prop de la seva desembocadura amb l'Ebre. És una aposta turística clau per a un municipi de 479 habitants que es posarà en marxa la propera primavera. Endesa, però, ubica el complex a escassos 300 metres del càmping, just a l'altra riba de riu. «Si l'aixequen, el càmping no tindrà futur, i, d'això, Endesa no en diu res».
Endesa, a més, pretén alimentar la planta amb gas natural procedent d'un gasoducte que s'hauria de construir des de Gandesa i que ha creuar un espai natural dins la Pobla, «i també volen construir una línia d'alta tensió per evacuar l'energia que torna a creuar el nostre espai natural».
Cal afegir que el projecte es troba a pocs metres de les captacions d'aigua del regadiu de la Terra Alta i de la mancomunitat de municipis de Vilalba, Batea i la Pobla. A més, les emissions de la central poden afectar el sector agrícola i la salut dels veïns. El poble es situaria a 5 quilòmetres de la central.
1 comentari:
No cal estudiar res Sr. Cuadrado, s'ha de portar ja el tema als jutjats, però amb base jurídica
Destruiran una de les poques parts del pantà que encara no es troba contaminada com aigües avall(Flix, Ascó, etc...). Perquè vesar aigua calenta al pantà també és contaminació, a part de la gran quantitat de CO2 que es generarà.
Si l'excusa és generar energia elèctrica que instal.lin aerogeneradors elèctrics, tal i com han fet municipis propers (Villalba, etc...), però sempre tenint en compte el vist-i-plau dels municipis veïns.
El problema crec qu és bàsicament polític, Faió pertany a Aragó i la Pobla a Catalunya. Aquí en qualsevol cas la Generalitat Hauria d'intervenir.
Manel Romero Balaguer veí de la Pobla
Publica un comentari a l'entrada