dilluns, 15 d’octubre del 2007

ACCIÓ BLOC: NO A LA MASSIFICACIÓ EÒLICA DE LA TERRA ALTA

Este article és la meua contribució al Dia de l'Acció Bloc sobre el medi ambient.
No estic en contra de l' energia eòlica, estic en contra de la massificació eòlica a la qual es veurà sotmesa alego la comarca de la Terra Alta , poso com exemple lo cas del municipi de Prat de Comte. Els ventiladors gegantins també es poden ubicar prop dels llocs on realment es consumeix l'energia o a la vora de les autopistes, polígons indústrials o bé dins del camps de golf , per exemple al de Montroig ,on per cert sempre hi fa molt vent.No cal malmetre el corredor biòlogic de primer ordre que formen les serralades de Pàndols i Cavalls com a continuació dels Ports . Com podeu veure en este mapa els aerogeneradors los tenim a tocar de la població de Prat i crec que l' impacte visual i paisatgístic serà brutal i irreversible. No vull dir que a Prat no hi tingui que anar cap parc eòlic, però em sembla que quatre parcs són molts.Energia eòlica repartida per tot Catalunya i no únicament concentrada a les zones desfavorides o a les Terres de l' Ebre. Mapa on es poden veure els 47 aerogeneradors eòlics que volen posar al terme municipal de Prat de Comte. Cliqueu damunt la imatge per veure-la més gran.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues aguaita lo cas de la Fatarella, que potser encara és més sagnant: línia d'alta tensió d'evacuació dels parcs de la Terra Alta, + subestacions elèctriques + parcs eòlics de Corbera i Vilalba (a la ratlla mateixa del terme de la Fatarella) + parc eòlic de la Fatarella (amb molins a tocar del poble). Per totes bandes voltats, excepte per una: la que dóna a Riba-roja, i perquè és zona PEIN o Xarxa Natura... A tot això, afegix-hi lo parc eòlic d'Ascó, lo de Riba-roja (i la seua tèrmica)... Què han fet los pobres de la Fatarella per meréixer esta plaga bíblica ? Pregunteu-li al Suñé, entre d'altres, i a la seua resignació cristiana (vegeu les magnes provessons del 2000)...

Anònim ha dit...

Una pregunta, qui mana a la Generalitat? (es la que dóna els permisos i la que elabora el mapa eòlic).

Anònim ha dit...

Una altra pregunta: és lo pacte de l'Ajuntament de la Fatarella (ERC + CiU) lo PACTE EÒLIC? És veritat que hi han pressions de molt amunt, dels dos partits, per tancar l'acord, contra l'opinió de la gent de base, per pressions i interessos d'aertes, copcies i cia.? Com és que ERC, que es declara contra la massificació eòlica, ha fet i fa el que fa a la Fatarella?