dimarts, 16 d’octubre del 2007

L' ILLA DE LA INDEPENDÈNCIA, NOU BLOC RIBERENC:





Fa tretze anys que treballo a l'IES FLIX, pujant i baixant de la Ribera Sud a la Ribera Nord pel Pas de l' Ase. He vist néixer esta illa al bell mig del RIU DE LA VIDA , després d'una riuada. Al començament només hi havia un pneumàtic i còdols. més tard la vegetació l'ha cobert i ara la senyera estelada de la independència hi és present.Jo sempre l' he anomenat l' illa del pneumàtic ,però davant la iniciativa valenta d'estos jòvens de l' altra Móra la nomenaré d'ara en endavant l'Illa de la Independència, encara que qualsevol riuada s'endugui l' estelada que oneja amb lo cerç i la garbinada al cor de La Ribera d' Ebre.

El Col·lectiu Correllengua de Móra d’Ebre ha conqueritl’Illa de la Independencia el 12 d’octubre de 2007
http://www.riberaonline.net/
L’esmentada illa es troba al riu Ebre, al tram del Pas del’Ase, a les coordenades 41º 09’ 25,60’’ N 0º 37’ 13,74’’ E, al km 73 de la C-12 i al km 524.7 de la xarxa ferroviaria entre les estacions d’Ascó i Móra la Nova, i durant anys ha estat menystinguda i oprimida per l’Estat.
Amb aquest acte simbòlic volem representar el que desitjaríem que esdevinguessin els Països Catalans en un futur: independents.
La conquestas’ha dut a terme a les 10h del matí per un contingent d’intrèpids catalanistes que, nedant i en piragua, han assolit i ocupat la posició de l’illa, on han enarborat la nova bandera oficial; una estelada.Seguidament han cantat l’Himne Solemne de l’Illa de la Independència,compost especialment per l’ocasió.L’actuació s’ha acabat satisfactòriament a les 13h, sense resistència per part de l’enemic.
S’ha escollit el dia 12 d’octubre perquè durant tota la jornada els efectius militars de l’Estat opresor estan entretinguts a la capital del regne.
Amb aquest acte no pretenem ferir sensibilitats, sinó despertar conciències.
Durant els pròxims mesos, el Col·lectiu Correllengua, a través del seu blog(http://lilladelaindependencia.blogspot.com/), desenvoluparà la legislació, els serveis i les infraestructures d’aquest país fictici, que seran un reflex de la societat que pretenem: volem un país laic,republicà, solidari, tolerant, sostenible i, sobretot, independent i sobirà.