diumenge, 21 d’octubre del 2007

PROGRAMA D'ACTES DE LA 176 EDICIÓ DE LA FIRA DE MÓRA LA NOVA


PROGRAMA D'ACTES DE LA 176 EDICIÓ DE LA FIRA

ACTES PREVIS

CURS TAST DE VI, APROFUNDIMENT A LES DOTots els dimarts des del dia 22 d'octubre fins el 21 de desembreL’horari del curs serà de 17’30 a 20’30 excepte el dia de la visita al celler que s’acordarà l’hora prèviament amb els alumnes. El curs es realitzarà al Mas de la Coixa

DIVENDRES 19 D’OCTUBRE
JORNADES TÈCNIQUES RAMADERESLLOC: Sala d’Actes de l’Ajuntament de Móra la NovaHORA: 20.15 h.Programa
20.15h
Recepció dels participants.
20.30h
Normativa de benestar animal.Sr. Carlos Martínez Avila, veterinari d’Optimal Pork Production S.L. i col·laborador de l’IRTA.

DILLUNS 22 D’OCTUBRE
CONFERÈNCIA: “Turisme enològic a les comarques de Tarragona”, a càrrec del Sr. Lluís Pujol i Marco, Director de la Divisió de Turisme de l’empresa Tea Cegos.Lloc: Sala d’Actes de l’Ajuntament de Móra la NovaHora: 20.00 h.Col·labora Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus.

DIMECRES 24 D’OCTUBRE JORNADA SOBRE LA SALUT I SEGURETAT A LES EXPLOTACIONS AGRÀRIES.Lloc: Sala d’Actes de l’Ajuntament de Móra la NovaPrograma
19.30h.
Lliurament de la documentació
19.45h.
Presentació.Sr. Santiago Caballero. Coordinador de la Fundació Lluís Nomen Castellnou Coordinació d’activitat empresarials.Sra. Marta Lope, Cap del Servei Agroxarxa a la Ribera d’Ebre, empresa de serveis de la Unió de Pagesos.S’ha de tenir clar.....Sr. Joan Monteso, Membre de la Permanent de la Unió de Pagesos. Coordinador Territorial de la Unió de Pagesos a les Terres de l’EbreOrganitza Fundació Lluís Nomen


DIJOUS 25 D’OCTUBRE
INAUGURACIÓ OFICIAL DE LA FIRA 19.15 h. Recepció autoritats a l’Ajuntament de Móra la Nova.19.30 h. Recepció del pregoner de la Fira, Sr. Josep Poblet i Tous, President de la Diputació de Tarragona. Parlaments de les autoritats. Lliurament de premis del concurs literari i de vins. Presentació del cartell de la Fira de l’Oli (FIO 2008). 20.00 h. Visita de les autoritats al recinte firal.

DIVENDRES 26 D’OCTUBRE
XXIX JORNADES D’AGRICULTURA LLOC: Casal MunicipalHORA: 9.00 h.PROGRAMA09.00 h. Recepció dels participants i lliurament de documentació.09.15 h. Presentació de la jornada a càrrec de la Sra. Rosa M. Cubel i Muñoz. Directora General d’Agricultura, Ramaderia i Innovació del DAR.09.30 h. Situació actual en el control de plagues al cultiu del presseguerSr. Ramon Tora i Marquilles. Tècnic de la Unitat de Sanitat Vegetal del DAR a Lleida.10.30 h. El virus de la Sharka en fruiters de pinyol.Sr. Miquel Àngel Solé i Riera. Responsable de Patògens de Quarantena del DAR.11.30 h. Descans i refrigeri. 12.00 h. Novetats varietals en préssec i nectarina.Sr. Antonino Nicotra. Instituto Sperimentale per la Frutticoltura ISF (Roma – Itàlia).13.00 h. Maneig ecològic de fruita dolça: bases pràctiques per la reconversió.Sr. Laia Viñas i Canals. Tècnica de l’ADV de Producció Ecològica de Ponent.14.00 h. Cloenda de la jornada a càrrec de l’il·lustríssim Alcalde de Móra la Nova Sr. Joan Manuel Sabanza i March.19.00 h. Al recinte de la Fira del Vi, es farà la presentació dels vins novells de la collita 2007, que presentaran alguns dels cellers participants en la Fira del Vi de la present edició.Col·labora Associació la Fil·loxera Vastàtrix.JORNADES TÈCNIQUES RAMADERESLLOC: Casal MunicipalHORA: 19.45 h.Programa19.45 h. Recepció dels participants.20.00 h. Aujeszky: El principi del finalSr. Miquel Molins i Elizalde. Responsable sectorial del Pla de lluita d’Aujeszky del DAR.20.30 h. Aplicació pràctica de la nova normativa de benestar porcí Sr. Carlos Martínez i Avila, veterinari d’Optimal Pork Production S.L. i col·laborador de l’IRTA.


DISSABTE 27 D’OCTUBRE
10.00 h. Marató de cavalls al Mas de la Coixa.11.00 h. A la Plaça de l’Església, obertura de la Fira d’Art dels Joves Artistes de la Ribera d’Ebre12.00 h. Demostració de ferrar cavalls al Mas de la Coixa.12.00 h. A l’estand del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, situat dins del Pavelló Firal, l’Escola Agrària de Gandesa farà la presentació dels seus vins novells de la collita 2007.JORNADA TÈCNICALloc: Sala d’Actes de l’Ajuntament de Móra la NovaHora: 19.00Títol: La ordre del Temple i la seva arquitectura a càrrec de l’escriptor Sr. Josep Gironès i Descarrega. Amb la col·laboració del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona

DIUMENGE 28 D’OCTUBRE
10.00 h. Concurs d’arrossegament de cavalls al costat del pavelló ramader.10.30 h. 13a. Trobada de Puntaires a la Plaça de l’Església.11.00 h. A la Plaça de l’Església, Fira d’Art dels Joves Artistes de la Ribera d’Ebre.12.00 h. Prova de Pole Bending, prova d’habilitat amb el cavall estil western, al Mas de la Coixa.12.30 h. Concurs de salts de cavalls al Mas de la Coixa.
Durant els dies de la fira, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament de Móra la Nova hi haurà una exposició de les obres dels alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova.