dilluns, 8 d’octubre del 2007

LA FONTCALDA L' ANY 1922

Cinc fotografies realitzades per Josep Salvany i Blanch l' any 1922 del santuari i paratge de La Fontcalda que formen part del Fons Fotogràfic Salvany.
Josep Salvany i Blanch neix a Martorell el 4 de desembre de 1866. Va cursar estudis de medicina i cirurgia a la Universitat de Barcelona i es llicencià el 1891.
Gran afeccionat a l'excursionisme científic i a la fotografia, l'any 1905 va ingressar al Centre Excursionista de Catalunya col·laborant activament en la publicació dels seus butlletins entre els anys 1918 i 1924. Van ser les seves excursions arreu de Catalunya les que li permetran crear una important col·lecció de fotografies. Va viatjar també per les Illes Balears i la resta d'Espanya, pels Estats Units, Europa, Egipte, Pròxim Orient, i en tots aquests viatges captà amb la seva càmera fotogràfica els monuments i la gent del diferents països.
Bon coneixedor de les tècniques fotogràfiques i de les innovacions tècnològiques va utilitzar la fotografia estereoscòpica, tècnica molt emprada entre els fotògrafs de l'època.
Josep Salvany va morir a Barcelona el 28 de gener de 1929.
Vista de la Fontcalda.

Vista de l' ermita de la Fontcalda a contrallum.

Vista de la font de la Fontcalda.

Interior de l' església de la Fontcalda.

La Mare de Déu de la Fontcalda.