dimecres, 31 d’octubre del 2007

La plataforma de la Terra Alta es mobilitza


Riberaonline.net
Convocatòria de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta

El diumenge dia 4 de novembre la Plataforma en defensa de la Terra Alta organitza un acte reivindicatiu de penjada de pancartes i cartells per alguns pobles de la comarca.El punt de trobada serà Gandesa, a la plaça de l'ajuntament a les 10 del matí.S'aprofitarà l'ocasió per informar de l'assemblea de Plataformes de lesTerres de l'Ebre que tindrà lloc dissabte 1 de desembre a Tortosa. Sota el lema "Ja n'hi ha prou" diverses plataformes en defensa del Territori s'uneixen per denunciar les múltiples agressions a les nostres comarques.

Comencen les obres de la línia eòlica d'alta tensió a la Terra Alta
Després d'anys de tramitació, la societat Aerta ha iniciat les obres de construcció de la línia eòlica d'alta tensió a l'altiplà de la Terra Alta. La infraestructura haurà d'evacuar l'energia eòlica produïda a una desena de parcs. Mentrestant, la Plataforma en defensa de la Terra Alta ha convocat per a diumenge un acte per denunciar 'l'impacte paisatgístic i l'espoli de recursos' que al seu parer genera la implantació eòlica. Els alcaldes, pel seu costat, demanaran la ubicació d'una planta d'assemblatge d'aerogeneradors per compensar l'impacte. -->pEr A. CARALT
Diari de Tarragona

Operaris de l'empresa Copcisa Istem han iniciat, al nord del terme de la Fatarella, els treballs de moviments de terres previs a la cimentació i construcció de la subestació elèctrica de la línia eòlica. Permetrà transformar a 220 quilovolts l'energia elèctrica generada pels parcs eòlics. La subestació té una superfície de 5.100 m 2 i el seu pressupost és de 3,735 milions d'euros. De manera paral·lela a la subestació, Aerta iniciarà a principis de 2008 la construcció dels dos trams de la línia d'alta tensió, entre Horta de Sant Joan i la Fatarella, i de la Fatarella a la central hidroelèctrica de Riba-roja d'Ebre. La línia d'alta tensió té una longitud de 39 quilòmetres i inclou la construcció de 120 torres. Aerta està integrada per les empreses Copcisa, Eòlic Partners, Fercom i Cater i projecten centrals a Batea, Bot, la Fatarella, Caseres, Vilalba dels Arcs, Riba-roja d'Ebre, Horta, Gandesa i Corbera. 'Ja n'hi ha prou' Precisament a Gandesa es concentrarà diumenge la Plataforma en defensa de la Terra Alta per organitzar un acte reivindicatiu de penjada de pancartes i cartells per alguns pobles de la comarca. El punt de trobada és la plaça de l'Ajuntament, a les 10.00 hores. El portaveu del col·lectiu, Xavi Fortunyo, denunciava ahir «l'impacte paisatgístic dels aerogeneradors i l'espoli dels recursos que pateix la comarca i, en general, les Terres de l'Ebre». En aquest sentit, durant l'acte, la plataforma informarà de l'assemblea de Plataformes de les Terres de l'Ebre convocada el dia 1 de desembre a Tortosa sota el lema 'Ja n'hi ha prou'. L'impacte paisatgístic de la concentració eòlica fou un dels aspectes que van tractar els alcaldes de la Terra Alta reunits la setmana passada. Una de les conclusions de la reunió fou la petició per tal que s'instal·li al futur polígon de les Camposines una planta d'assemblatge dels aerogeneradors previstos a la comarca. Per al president del Consell de la Terra Alta i alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí, la petició «s'ha d'entendre com una mesura compensatòria per l'impacte que rebrem i que ens ha d'atorgar llocs de treball qualificats». Els alcaldes també es van comprometre, segons Martí, «a permetre una potència de 50 MW de mitjana a cada municipi».

7 comentaris:

Anònim ha dit...

que començin a aplicar-ho alli on mane ERC, molt parlar i donar lliçons i a l'hora de la veritat fer igual que al govern de la Generalitat, callar i a manar, que son quatre dies...

Josep M. Raduà ha dit...

Gràcies per la teua visita al Rogle.
Tot i que mai t'hagi deixat cap comentari, de tant en tant també entro a conèixer la visió del món des dels Masos.

Anònim ha dit...

A la Terra Alta, mana CIU al Consell, potser es tindrien de demanar explicacions al Consell...Segur que el president del Consell sp de van les coses o es que també té comissió???

Anònim ha dit...

Entre CIU i l' Upta la comarca més rural de Catalunya es convertirà en un polígon indústrial eòlic.Vergonya els hi hauria de fer a tots els càrrecs polítics, sense cap distinció, que s'han aprofit del fàcil diner dels lobbys eòlics per tirar endavant unes festes majors més lluïdes pagant la hipoteca del que farà malbé per sempre ala nostra comarca.

Anònim ha dit...

Ja m'estranyava a mi...li havíeu de donar la culpa a CIU per algun cantó...
Ara resulta que els molinets els posen els consells comarcals, i no la Generalitat i la conselleria corresponent, governades per ERC. Aneu a cridar-li a Carod. I de la tèrmica de Riba-Roja ningú diu ni piu. Si governés Pujol estaríem tot el dia de manifestacions. Una vegada mes es mostra que les plataformes estan polititzades, i ja sabem per qui...

Anònim ha dit...

La conselleria d'indústria i la de medi ambinent que jo sapigue no estan en mans d'ERC.

Anònim ha dit...

-ERC té la VICEPRESIDÈNCIA única.
-ERC té la conselleria de Presidència.
-La de GOVERNACIÓ.
-COMERÇ I TURISME
-A part de cultura, benestar social, universitats, ...

Si ERC no té cap responsabilitat en els molins de la terra alta, o no es còmplice o espectador inmòbil del vostre "desastre ecologic" que baixi Déu i ho vegi.