dimecres, 16 de gener del 2008

RELLANÇAR LA NAVEGABILITAT A L' EBRE

El Govern estableix 27 mesures per rellançar la navegabilitat al riu Ebre en els pròxims tres anys.
Sirgadors remuntant lo riu (platja de l' aubadera de Móra d' Ebre).A l' altre costat de riu, en segon terme, s' observen Les Sequines dels Masos (Móra la Nova) i en darrer pla veiem lo turó de l' ermita de Sant Pau.
Foto arxiu La Riuada.

El govern ha dissenyat un paquet de 27 mesures per rellançar i millorar l'aprofitament turístic de la navegabilitat al riu Ebre. Les propostes, sorgides d'un estudi interdepartamental i coordinat pel delegat del govern a les Terres de l'Ebre, es començaran a implantar enguany i en els tres anys vinents. El govern ha deixat clar que les mesures s'han dissenyat tenint en compte la realitat del riu en tots els trams.

L' autor del bloc a l' alçada de Garcia.

Així, entre altres propostes, hi ha la de dotar de serveis, com amarradors i benzineres, als embarcadors; crear titulacions específiques de patró d'aigües fluvials, o impulsar un pla pilot de foment turístic de navegació entre Xerta i Móra d'Ebre. Les conclusions de l'estudi s'han presentat avui en la reunió del consell rector de l'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece), presidit pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.


Lo llagut turístic de Benifallet.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sembla molt bé que es prenguin mesures per incentivar la navegació a l’Ebre. Al meu entendre sería necessari un servei de remontatge per carretera de les piragües, uns bons serveis al embarcadors (joc de descans, servei de bar, amarres, etc) a la temporada turística i la dotació a la Ribera d’Ebre amb mòduls de esports d’aventura al efecte de disposar en un futur d’empreses que explotin el sector turistic i en concret la navegabilitat del riu Ebre.

Fdo.: Fernando Cantos Viñals