dimarts, 8 de maig del 2007

ESQUERRA DE MÓRA LA NOVA FA UN COMUNICAT SOBRE ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ LOCALS




TELEMASOS I RÀDIO MÓRA LA NOVA ESTAN AL SERVEI DE TOTS ELS CIUTADANS?
http://www.moralanova.org/
Una de les eines que permet esbrinar la higiene democràtica dels territoris o de les institucions és el seu nivell d'intervenció sobre els mitjans de comunicació; en definitiva, la independència que tenen aquests a l'hora d'informar. En el cas de Móra la Nova la salut i la higiene d'aquests mitjans, TELEMASOS i RÀDIO MÓRA LA NOVA, és la d'un malalt crònic que morirà sense confessió. D'aquesta manera, les informacions es redueixen a un absolut monogràfic protagonitzat per l'actual cap i el seu equip de govern de CiU, oblidant-se de tots aquells altres afers en els què no apareix la seva imatge.
Així per exemple, des d'Esquerra Republicana de Catalunya vàrem poder constatar que en la presentació en el mes de gener del candidat de la llista d'ERC el Sr. Jesús Álvarez a les properes eleccions municipals, en que va assistir el Vice-President de la Generalitat de Catalunya, l'Honorable Sr. Josep Lluís Carod i Rovira, a més d'altres autoritats institucionals i amb la presència de més de 300 persones, TELEMASOS no es va dignar a aparèixer, ni tan sols va emetre una simple nota al telenotícies local, mentre sí que es va difondre per la televisió del poble veí.
El 23 d'abril, diada de Sant Jordi, es presentà a la sala de plens municipal l'obra d'investigació històrica “El Republicanisme a les Terres de l'Ebre” i, evidentment, tampoc va ser notícia.
Encara més greu és que el 27 d'abril, diada de la Mare de Déu de Montserrat, es presentà tota la llista d'ERC a les eleccions municipals, comptant amb la presència del delegat de la Generalitat a les TT.EE. Iltre Sr. Lluís Salvadó i Tenesa i una gran assistència de moranovencs que omplien de gom a gom el baixos de Ca la Vila. Una vegada més l'absència dels mitjans de comunicació de Móra la Nova, que paguem entre tots, va ser manifesta.
Tot això que semblaria estrany en qualsevol població que gaudeix de normalitat democràtica, a Móra la Nova és “lo pa nostre de cada dia dins de les nostres llars”. Des d'aquestes constatacions ens preguntem si la presentació de la llista de CiU rebrà el mateix tractament.
Després d'aquesta reflexió i dels fets que hem pogut comprovar en reiterades ocasions, tenim la temor que les entrevistes i debats electorals seran fets a mida, amb les preguntes pactades, ja que la direcció tant de TELEMASOS com de RÀDIO MÓRA LA NOVA recau sobre dues persones que formen part de la llista municipal de CiU.
Per tot aquest seguit de menyspreus a ERC i a altres formacions, associacions i moranovencs, la nostra formació pensa renunciar al seu dret d'intervenir directament en debats i entrevistes en aquest monocroms i monolítics mitjans de comunicació locals, que funcionen gràcies al pressupost municipal, reservant-se el dret a aparèixer en l'ínfima quota d'espais electorals, que sembla que ens pertoca, amb una imatge fixa o un breu missatge.


8 de maig de 2007
Esquerra de Móra la Nova

3 comentaris:

Fardatxo ha dit...

JA ERA HORA QUE EN AQUEST POBLE ES DIGUIN LES VERITATS SENSE POR!
HE DE FELICITAR A ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE MÓRA LA NOVA PER LA SEVA VALENTIA.
TELEMASOS ÉS UNA TELEVISIÓ, QUE DESCONEIX EL SIGNIFICAT DE LA PARAULA DIGNITAT, AL SERVEI EXCLUSIVAMENT DE L'ALCALDE DE CIU. CADA COP HI HA MÉS GENT QUE PER AIXÒ S'INFORMA A TELE MÓRA D'EBRE.
AQUESTA MANIPULACIÓ CONSTANT DE LES INFORMACIONS ÉS PRÒPIA DE ACTITUDS GENS DEMOCRÀTIQUES.
CANAL 9 I TELEMADRID EN MANS DEL PP SÓN MÉS PLURALS QUE "TELESABANZA"
ESPERO AMB MOLTES GANES QUE AQUESTA TELEVISIÓ, QUE ENS RECORDA RÈGIMS ANTERIORS, ES VEGI OBLIGADA A TANCAR LES SEVES SEMPRE DIRIGIDES I REITERADAMENT PESADES EMISSIONS, AMB L'ENTRADA EN FUNCIONAMENT DE LA LLEI DE TELEVISIONS LOCALS.

el cor de la ciutat ha dit...

Fa dies que les "Imatges d'una legislatura" de TELEMASOS m'obliguen a fer zaping amb lo mando a distància,i ves per on m'agrada més l'anunci de teletienda "Baba de caracol",és un anunci en el que darrere trobo que hi ha una feina molt més ben feta.

Amable Pallisé ha dit...

Deu ser que això és un mal espeCIUalment encomanadís entre veïns, doncs a Tivissa també sofrim (entre moltes altres coses) la censura. Tan bon punt va guanyar CIU les passades eleccions, van fotre un “cop d’estat” i d’un plumasso és van carregar tot el consell de redacció de la Revista Tivissa de la ma de la dimissionària regidora de cultura Sra. Mª Carme Bordera. La web municipal mai ha donat ressò dels comunicats que des del principal partit a l’oposició se li feien arribar, en canvi CIU ha publicat quan li ha vingut en gana. De la TV de Tivissa prefereixo ni parlar-ne, doncs funciona tan poc i malament que millor deixar-ho estar. Esperem que l’endemà del 27 les coses comencin a ser d’un altra manera i els espais vitals de comunicació tornin a ser o siguin d’una vegada per totes guanyats per a tots i totes.
Salut i molta força