dimarts, 22 de maig del 2007

EL PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE CIU A LES TERRES DE L' EBRE DÓNA PLE SUPORT A L'ALCALDE DE GINESTAR




La direcció de CiU dóna 'ple suport' a l'alcalde de Ginestar, Josep Bru El president de la Federació, Xavier Pallarès, diu que Bru 'no fa cap fortuna de tots aquests temes'-->
El president de la Federació de Convergència i Unió (CiU) a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va donar ahir «total suport» a l'alcalde de Ginestar, el convergent Josep Bru, després que es destapessin a través d'un vídeo enregistrat amb una càmera oculta els negocis d'intermediari immobiliari que realitzava d'amagat des del despatx de l'alcaldia.«Entenem que és un tema estrictament local i que respon a un enfrontament personal entre l'empresari Gilbert Gil i el nostre alcalde», va explicar Pallarès, que va afegir «l'alcalde Josep Bru no fa cap fortuna de tots aquests temes i per tant no veiem que s'hagi de treure ara en campanya electoral, que és quan més mal li pot fer a un candidat». Tanmateix, Pallarès, que és alcalde d'Arnes, no va voler pronunciar-se sobre l'actuació de l'alcalde en el cas que s'ha denunciat al jutjat: «jo, en la forma de procedir de l'alcalde, no hi entro, l'únic que dic és que dono ple suport al nostre alcalde, res més. Els negocis de Josep Bru és un tema que està en mans de la justícia, que és qui ha de determinar si estan ben fets o no».Pallarès, davant les preguntes del Diari, va continuar defensant Josep Bru «perquè és un alcalde que ha fet una gestió molt bona al front de l'Ajuntament».Els socialistes van mantenir ahir molta prudència pel que fa a la denúncia presentada. El primer secretari del PSC a les Terres de l'Ebre, Antoni Sabaté, no va voler fer cap tipus de declaració sobre el cas de Ginestar; el cap de llista local del PSC, Josep Maria Domènech, va concretar que «nosaltres no podem entrar a jutjar res»; i el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, el també socialista Josep Solé Arnal, va indicar que «abans de fer qualsevol valoració hem d'esperar que la justícia dictamini, perquè es tracta de coses molt serioses».Actualment a l'Ajuntament de Ginestar governa CiU amb majoria absoluta amb quatre representants. ERC, que té tres regidors, està a l'oposició. En les eleccions municipals de diumenge, per primera vegada es presentaran quatre llistes. A més de les dues forces polítiques amb representació, hi concorreran el PSC i el PP. El president comarcal d'ERC, Bernat Pellissa, considera que el cas denunciat «evidentment tindrà una repercussió electoral».

Comunicat de CDC sobre l'alcalde de Ginestar
http://www.ciu.cat/fitxa_salapremsa.php?news_ID=10095
Davant la gravació feta a l’alcalde de Ginestar, Josep Bru, i que ha estat reproduïda avui per alguns mitjans de comunicació, Convergència Democràtica de Catalunya fa públic el seu posicionament:

1.- Aquest matí la direcció nacional de CDC ha demanat la renúncia de l’alcalde de Ginestar, Josep Bru, de les responsabilitats institucionals, així com la renúncia a formar part de la candidatura de CiU a la població.

2.- Davant la negativa a la renúncia dels seus càrrecs, CDC ja ha iniciat el procés per l’expulsió de Josep Bru com a militant del partit.

3.- La justícia ha d’acabar determinant les responsabilitats jurídiques que s’escaiguin. Davant les imatges emeses avui, des dels partits polítics no podem contribuir a generar encara més dubtes sobre el comportament dels representants als ajuntaments.

4.- Instem la resta de partits polítics a actuar amb la mateixa contundència i celeritat davant casos que posin en dubte el comportament dels càrrecs públics així com el funcionament de les institucions públiques.


Barcelona, 22 de maig de 2007

CDC expulsa l'alcalde de Ginestar arran de la gravació en què surt planejant il·legalitats immobiliàries
http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=194550
Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha actuat de manera contundent arran de l'aparició d'unes imatges gravades amb càmera oculta en què es pot veure l'alcalde de Ginestar pactant unes operacions immobiliàries irregulars. CDC ha expulsat Josep Bru de la militància del partit, després que l'alcalde s'ha negat a renunciar a les seves responsabilitats institucionals i tampoc ha volgut abandonar el seu lloc com a número dos en les llistes de CiU al municipi de la Ribera d'Ebre. Ho ha explicat el secretari d'organització convergent, Lluís Corominas, que ha instat els altres partits a actuar "amb la mateixa contundència i celeritat" davant de casos com aquest.
Les imatges amb càmera oculta són la prova que ha presentat als jutjats un constructor que ha denunciat l'alcalde, Josep Bru, a qui acusa de lucrar-se amb operacions immobiliàries irregulars. El vídeo mostra una conversa entre Bru i dos detectius privats que es feien passar per persones interessades a comprar una finca rústica a Ginestar per construir-hi. De la conversa se'n pot desprendre que, presumptament, Bru fa d'intermediari immobiliari de finques on després autoritza construccions. Això sí, els informa que els plànols no s'han d'assemblar a una casa, sinó a un magatzem. L'alcalde assegura que les acusacions són manipulacions interessades, i afegeix que ell només s'ha limitat a informar sobre què es pot construir i què no. També ha anunciat que prepara una querella contra l'empresari, i l'acusa d'intentar negociar la retirada de la denúncia a canvi de diners.