dimecres, 23 de maig del 2007

Denuncien l'alcalde de Tivissa per agredir un menor d'edat

http://www.diaridetarragona.com/
Denuncien l'alcalde de Tivissa per agredir un menor d'edat
Els pares d'un jove de Móra d'Ebre han denunciat que l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, va agredir el seu fill, de 15 anys, en el transcurs d'un concert musical celebrat el divendres passat a Tivissa. L'alcalde li hauria donat un cop de puny entre la cella i l'ull. El jove fou traslladat, per precaució, a l'Hospital de Móra d'Ebre. Jardí nega els fets i atribueix la denúncia a interessos electorals.
per a.caralt

Els fets denunciats pels pares del menor i veïns de Móra d'Ebre, Antonio Martínez i Pilar Muguerza, van succeir la matinada de divendres a dissabte durant la celebració d'un concert de la Companyia Elèctrica Dharma al poble de Tivissa. Segons aquesta versió, una trentena de persones, entre les quals es trobava el jove morenc, estaven agrupats i parlant al recinte del concert. L'alcalde, Jordi Jardí, de pas per la zona, hauria rebut diversos comentaris, entre els quals un greu insult d'un dels presents. «Llavors es va girar i donà un cop de puny al meu fill», assegurava ahir la mare, «sense que ell fes res, no sabia ni que era l'alcalde».

L'adolescent, segons la mateixa versió, hauria procurat tornar l'agressió però els seus companys ho haurien evitat. Aquestes mateixes persones van avisar la Guàrdia Civil i la família de Martínez. La família va traslladar, per precaució, el seu fill al servei d'urgències de l'Hospital de Móra d'Ebre. L'adolescent presentava una petita ferida entre la cella i l'ull que, tot i sagnar, no va fer necessària l'aplicació de punts de sutura.

Muguerza titlla els fets «d'anormals i molt greus». Lamenta que des de l'alcaldia no ha rebut cap trucada de disculpa, «entenc que una persona que ocupa un càrrec públic pot sentir-se pressionat, però un cop el fet ha passat, no dir res no és de persona», afirma la mare. La família considera que un alcalde ha d'exercir la tolerància, «si no, què els estem ensenyant als nostres fills?, que les coses es poden arreglar a cops de puny?», es preguntava Muguerza.

La família lamenta que de manera inesperada es trobin involucrats en un procés judicial amb la implicació del seu fill menor d'edat, que cursa estudis a l'IES Julio Antonio de Móra d'Ebre i ha estat jugador enguany de l'equip cadet del club Olímpic Móra d'Ebre.

L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, negava ahir al migdia al Diari els fets denunciats. Admet que divendres a la nit assistí al concert, va veure el grup d'adolescents i va rebre insults, «però en cap moment vaig respondre, jo no he pegat ningú, és mentida». Jardí insisteix que en els seus 41 anys de vida «mai no he pegat ningú».

En cas que la denúncia acabi en judici, apunta l'alcalde, «moltes persones podran corroborar aquesta versió». Jardí atribueix la denúncia a interessos electorals. El cap de llista d'ICV a Tivissa i rival de Jardí, Fermí Pallisé, negava ahir qualsevol relació amb els fets.