dijous, 21 de juny del 2007

L' Aigua de Cardó, ja no fa aixecar " lo muixó".

Recordo que de jovenet, quan anava a "vermar" a Darmós, venia un matrimoni de Rasquera i explicaven que no hi havia aigua millor que la de Cardó, ja que feia aixecar " lo muixó".
Este parella posaven com a exemple que d'un trago de gargola "aumplerta" amb esta aigua miraculosa de les nostres serralades havien fet una bessonada davall d'un garrofer. Això era quan l'aigua brollava de les fonts de la muntanya,darrerament l'aigua extreta amb finalitats comercials crec que ja no tenia les mateixes propietats ,potser degut a l'esgotament dels aqüífers.

Leche Pascual anuncia el tancament de la planta embotelladora de Cardó
Directius d'Aguas Minerales Pascual SL han comunicat als treballadors el tancament en un termini de tres setmanes. La producció ha caigut un 70 per cent en els últims sis anys
pEr ANDREU CARALT http://www.diaridetarragona.com/

Ahir a la tarda i de manera oficial, el departament de relacions externes d'Aguas Minerales Pascual SL comunicava al Diari la decisió de tancar la planta embotelladora del Manantial de Cardó ubicada al terme de Benifallet.

El motiu oficial de l'abandonament de l'activitat després de setze anys d'explotació, segons aquestes fonts, radica «en la progressiva disminució de la producció i de les vendes, que deriven en una escassa rendibilitat del funcionament de l'explotació». De fet, l'extracció d'aigua ha caigut un 70 per cent des de l'any 2000: de 57 milions de litres anuals, a 17 milions de litres anuals l'any 2006.

El tancament es materialitzarà en un termini màxim de tres setmanes després que l'empresa resolgui la situació laboral dels 18 treballadors de la planta, més de la meitat de Rasquera. «En aquests moments, la principal preocupació no és l'explotació industrial, sinó la situació laboral dels seus treballadors», declarava l'empresa.

Aguas Minerales Pascual oferirà col·locació alternativa a tos els treballadors «en alguns dels altres quatre manantials del grup». Es tracta dels manantials de Bezoya Ortigoda i Bezoya Trescasas, a la província de Segovia; Los Barrancos, a Lleó; i Ribagorza, a Osca. Aquestes dues últimes plantes alimenten la marca Pascual Nature. L'alcalde de Benifallet, Jordi Monclús, afegia ahir que els treballadors podrien integrar-se en altres centres del grup a Catalunya o a la plantilla laboral del futur Balneari de Cardó, que s'ha de convertir en un hotel de luxe.

Les instal·lacions de la planta, dividides en una secció de fabricació d'envasos i una segona àrea, d'embotellament de l'aigua, no es desmuntaran a curt termini.

1 comentari:

lo llaguter ha dit...

Los aqüifers necessiten el seu temps per a què l'aigua dissolgui les sals del lloc on estan. Si constantment es fan extraccions tan agressives, aquesta aigua és xirla, no té cap propietat de les que tenia quan l'aqüifer anava rajant tranquilament. Jo penso que al cap de tants anys de sobreexplotació, ells mateixos s'han adonat que l'aigua ja no valia res. Si a n'això hi ajuntes que per aquí no plou gens, tens la combinació explosiva.

Pel que fa al nou balneari de luxe, tots els meus dubtes. Els SPA que estan tan de moda actualment, necessiten, també, molta aigua.

Molta sort als treballadors !!!