dissabte, 9 de juny del 2007

Pujol diu que va ser un error donar suport al PHN



Pujol admet que va ser un error donar suport al PHN

Agències http://www.eldebat.cat/cat/viewer.php?IDN=9466

L'expresident del Govern Jordi Pujol ha admès aquest divendres que CiU es va equivocar a l’abordar el Pla Hidrològic Nacional (PHN) i donar-li suport l’any 2001, quan ostentaven el poder a Catalunya i el PP governava Espanya. “No vam mesurar bé els riscos d’aquesta decisió”, ha reconegut Pujol en una conferència a l’IESE que ha donat el tret de sortida al XV Congrés Nacional d’Ètica de l’Economia i de les Organitzacions. En el moment de prendre la decisió, però, a Pujol li “va semblar bé” recolzar el transvasament a d’altres autonomies perquè operacions similars havien donat bons resultats a d’altres països.

Pujol també ha relatat que, quan el PP va guanyar les eleccions generals del 1996 sense aconseguir la majoria absoluta, l’expresident del Govern Felipe González (PSOE) el va instar a donar suport parlamentari al PP. "Ja saps el que has de fer? Tu has de donar-li suport al PP", va dir González a Pujol, segons ha relatat l'expresident català. Ha afegit que González va dir llavors que no estava disposat a dirigir un govern basat en suports de múltiples partits, entre els quals hi havia tant forces nacionalistes -com CiU i PNB- com IU. "Felipe tampoc volia pactar amb els excomunistes", ha explicat Pujol.

L’exfactòtum convergent també ha recalcat que durant el Govern en minoria del PP van començar “totes les obres que es fan a Catalunya per a construir infraestructures que depenen de l’Estat” i això és així, sempre segons Pujol, perquè van aconseguir col·locar l’exconseller de Medi Ambient Albert Vilalta de secretari general del Ministeri d’Obres Públiques. Ara bé, amb la majoria absoluta Aznar va “perdre el sentit de la realitat”, segons Pujol, ja que va “sobrevalorar” el poder polític i econòmic d’Espanya a la UE i al món.