dimecres, 18 de juny del 2008

Horta rebutja una possible declaració del parc eòlic com a utilitat pública

"Dipòsit d' Horta" De Pau Picasso, 1909 ,oli sobre tela ( 60 x 50cm) Col.privada, Nova York.

Horta rebutja una possible declaració del parc eòlic com a utilitat pública
Ebredigital.com
L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan ha aprovat en sessió plenària una moció de rebuig a la possibilitat que es declare el parc eòlic projectat al municipi com a utilitat pública, alhora que el departament de Medi Ambient ha aprovat un informe favorable al mateix projecte. L'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, ha explicat que el municipi se sent "menyspreat" per la Generalitat, que "no fa cas" de l'oposició ferma al parc eòlic que va mostrar la població amb un sondeig i que "vol fer el parc siga com siga".
Davant els precedents que existeixen a la comarca, on alguns parc eòlics s'han tirat endavant a partir d'una declaració d'utilitat pública, el consistori d'Horta de Sant Joan continua defensant la opinió dels veïns, que es van manifestar majoritàriament en contra del projecte a través d'un sondeig popular. Després d'haver modificat les normes subsidiàries per "blindar" el projecte, l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat aquesta moció que pretén sumar-se als esforços del consistori per aturar el projecte de parc eòlic al municipi.
Segons Ferràs, tot i la sol·licitud d'una reunió amb el conseller d'Economia i Finances, aquesta trobada "no ha arribat" i de moment l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan només ha pogut reunir-se amb la directora de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), Encarna Baras, la qual va manifestar que "no farien res per aturar el projecte", ha explicat Ferràs.