dimecres, 14 de novembre del 2007

Sort a Flix,El Perelló, Ulldecona, Alcanar i La Ràpita amb la TDT,la resta d' ebrencs haurem d'esperar.

Acabo de llegir al bloc de Pere Muñoz la següent notícia:
Finalment les converses que haviem mantingut fins ara l'ajuntament amb els responsables de la Generalitat s'han confirmat. TV3 va informar ahir que la segona fase del desplegament de la televisió digital terrestre (TDT) a Catalunya, que suposarà la implantació de 50 centres emissors-reemissors nous arreu del país, està previst que es completi a finals d'any.Els nous centres donaran cobertura a un total de 186 poblacions, tot i que el percentatge en aquests territoris variarà en funció del nucli i molt especialment de les condicions geogràfiques de la zona.Actualment el 92 per cent de la població catalana rep correctament el senyal de la televisió digital terrestre. Amb la implantació d'aquests projectes nous, però, es preveu arribar aproximadament al 95% de la població.En concret, els centres que s'activaran són els següents: Noguera (concretament al municipis d’Àger, Artesa de Segre i Ponts), Baix Empordà (Aiguafreda i Sant Feliu de Guíxols), Montsià (Alcanar i Ulldecona), Segrià (Almanar), Selva (Arbúcies, Blanes, Sant Hilari de Sacalm, Tossa de Mar i Lloret de Mar), Baix Llobregat (Castelldefels, Corbera de Llobregat i Vallirana), Bages (Balsareny II, Cardona i Sallent), Osona (Bellmunt), Vallès Oriental (Bigues, Lliçà d’Amunt, Sant Fost de Campsentelles i Vallromanes), Maresme (Cabrils II i Malgrat de Mar), Alt Empordà (Cadaqués, Estartit i Portbou), Alt Penedès (Sant Sadurní d’Anoia) Anoia (Calaf, Capellades i Pujalt), Ripollès (Camprodon, Ribes de Freser i Toses), Ribera d’Ebre (Flix I), Berguedà (Guardiola), Garrotxa (Mieres, Montagut i Vall de Bianya), Alt Urgell (Oliana), Baix Ebre (Perelló), Pallars Jussà (Pobla de Segur), Montsià (Sant Carles de la Ràpita), Vallès Occidental (Sant Llorenç Savall i Montornès) i Baix Camp (Vandellòs). També es millorarà la cobertura dels centres de Montserrat, Igualada, Pic Orri i Cap Vaquèira. (font: Comunicació21).
La resta d'ebrencs haurem d'esperar bastant per veure la TDT.


Demarcacions de la TDT L'encesa digital arribarà el primer semestre de 2008 i està previst que el 2009 doni cobertura a tot el territori
El Fòrum de la TDT ha aprovat un sol calendari de transició del model de televisió analògica al model de televisió digital que afectarà totes les televisions que treballin en una demarcació. El procés d'encesa de la televisió digital terrestre (TDT) a Catalunya es farà per demarcacions, començarà el primer semestre de 2008 i finalitzarà el 2009.
Calendari de la TDT
Primer semestre de 2008: Girona, Reus, Vic, Vilanova i la Geltrú i Mataró.
Segon semestre de 2008: Granollers, Igualada, Tarragona, Manresa i Palafrugell.
Primer semestre de 2009: Balaguer, Blanes, Figueres i Lleida.
Entre 2008 i 2009: Barcelona, Cornellà de Llobregat i Sabadell.
Segon semestre de 2009: Olot, la Seu d'Urgell, Tortosa i Vielha Mijaran.
Per donar a conèixer aquest calendari, augmentar el nombre d'instal·lacions col·lectives adaptades a la TDT i garantir la sintonització de tots els canals es farà una intensa campanya de comunicació arreu de Catalunya, ja que actualment només un 26% de les llars catalanes ja s'hi han adaptat.
Un altre objectiu del Fòrum és assegurar que l'apagada analògica es produeixi de manera natural, quan entre el 80 i el 90% de les llars estiguin adaptades. El trànsit cap a la TDT tindrà un impacte sobre 2.200.000 llars catalanes que deixaran de rebre el senyal de manera analògica i el rebran, exclusivament, amb tecnologia digital.
La televisió digital terrestre serà l'única televisió en obert gratuïta i d'accés universal que existirà a partir de 2010. La TDT permet la multiplicació de l'oferta de canals i una millora de la qualitat de la recepció de la imatge.
El trànsit a la TDT també implica un augment de l'oferta de canals en català, que passarà del 40 al 60%.