dissabte, 17 d’abril del 2010

ANTON DORCA ÉS TOTA UNA REVELACIÓ PER A LES LLETRES EBRENQUES




Cementeri nuclear és un fart de riure. Una comèdia en tota regla que no busca res més que fotre-se’n del mort i de qui el vetlla arran de la decisió de l’Ajuntament d’Ocàs (un poble imaginari) de presentar-se com a municipi candidat a acollir un magatzem temporal de residus radioactius. Una novel·leta que, com la fruita madura, es presenta oportuna, com un préssec acabat de collir per ser menjat ara mateix. Blanqueig de diners a les illes Fardatxo, agents secrets iranians, maletins a dojo, partícules saltadores, alcaldes venuts, xampany nuclear, sexe atòmic. No hi falta de res a Cementeri nuclear.

L’autor de Cementeri nuclear, Anton Dorca, és tota una revelació per a les lletres ebrenques. Pastor lletraferit, fill de l’anarquisme utòpic, de família exiliada, debuta molt tardanament en la literatura malgrat que, al llarg de la seva vida, ha tingut amistat amb Bladé i Desumvila, el poeta miravetà Roc Llop o amb Mossèn Manyà. Partidari de la literatura popular, de l’humorisme català i del teatre de Pitarra, la seva obra és sorprenent, eclèctica i estripadota. Allunyat expressament de la vida pública i dels cenacles literaris, alguns amics el qualifiquen com el Salinger ebrenc.

Descobert per Andreu Carranza (Impremta Babel) i Toni Orensanz (L’Òmnibus de la mort), Anton Dorca és tota una revelació per a les lletres ebrenques. Pastor lletraferit, fill de l’anarquisme utòpic, de família exiliada, debuta molt tardanament en la literaturamalgrat que, al llarg de la seva vida, ha tingut amistat amb Bladé i Desumvila, el poeta miravetà Roc Llop o amb Mossèn Manyà. Partidari de la literatura popular, del’humorisme català i del teatre de Pitarra, la seva obra és sorprenent, eclèctica i estripadota.Allunyat expressament de la vida pública i dels cenacles literaris, alguns amics el qualifiquen com el Salinger ebrenc.
PVP: 16,00
Publicat per Aeditors
Més informació:

1 comentari:

Dora Cervelló ha dit...

Jo he rigut molt llegint la novel·la, però l'he trobat una mica poc real, els regidors de les nostres contrades no es passen un mes per Holanda (pobres, em sembla que només hi van estar una setmana), i l'enviat molt independent, dependent d'ENREDA, aquí era directament dependent.
Encara que felicitats a l'autor, pel bon rato que ens ha fet passar, llegint-la. Com que és un pastor lletraferit que viu reclòs als ports,se li pot perdonar que es desvií una mica de la realitat. Ara que ve Sant Jordi estaria bé que entre tots la convertíssim en el llibre més venut de la Diada a les Terres de l'Ebre.