dilluns, 21 d’abril del 2008

Els antitransvasament rebran amb sal al govern i anuncien una gran manifestació pel 18 de maig



La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha aconseguit reunir aquest dissabte més d'un miler de persones en l'assemblea més multitudinària de la seva història.

Les principals crítiques han anat dirigides al Govern per 'enganyar' i 'trair' el territori quan asseguraven que mai farien un transvasament de l'Ebre. Per aquest motiu, s'han declarat 'en confrontació' amb el Govern i han anunciat que 'rebran' els seus representants quan visitin l'Ebre.
A més, creuen que les accions previstes obriran les portes a nous transvasaments cap a d'altres territoris. L'assemblea de la PDE ha acabat amb una manifestació per Tortosa, prèvia a la gran mobilització que han previst per al 18 de maig a Amposta. Centenars de persones han hagut de seguir les dues hores d'assemblea general de la PDE dretes o assegudes a terra perquè les 662 places de l'Auditori Felip Pedrell han resultat insuficients per acollir els presents. La gran assistència ha sorprès gratament a la mateixa PDE, que veu reforçat el seu missatge antitransvasista al territori. La seva prova de foc, però, serà la manifestació a Amposta del mes que ve, en la qual els poders públics estaran molt pendents del seguiment que pugui tenir, creu la plataforma, per copsar el grau de rebuig que hi ha als plans governamentals. Manolo Tomàs, portaveu de la PDE, ha explicat que l'acte servirà per rebutjar 'tots els transvasaments', reafirmar la 'dignitat' de la gent de les Terres de l'Ebre i 'denunciar la manipulació' que ha protagonitzat el Govern en tot l'afer de la sequera. Des de la plataforma es considera que la interconnexió de xarxes és una obra que els dos grans partits majoritaris (PSC i CiU) sempre han volgut fer i que han aprofitat l'alarma que han creat amb la sequera per justificar-la. A més, han apuntat que si finalment es fa el transvasament d'aigua a Barcelona, aquest no serà temporal i començarà una 'guerra entre territoris' en la qual València i Múrcia creuen que tindran tot el dret a reclamar el mateix. I la font sempre serà l'Ebre, creuen.En l'assemblea han predominat els retrets a aquells partits que un dia van estar al costat de la plataforma, quan aquesta lluitava contra el PHN del PP, i que ara han renegat dels compromisos antitranvasistes que van signar. També a la 'desinformació' i al que consideren falsos anuncis intencionats, com el projecte de transvasament del Segre, una 'cortina de fum'. Però també hi ha hagut un missatge positiu, el de les possibles solucions.Les alternatives de la PDE a la interconnexió de xarxes són que es compri l'aigua dels regants d'hortalisses de la conca del Llobregat, que es millori l'abastament urbà d'aigua a l'àrea de Barcelona i, sobretot, que es depuri la bassa d'aigua contaminada que hi ha sota de la ciutat. Tomàs ha assegurat que una actuació similar ja es va portar a terme en tres mesos a Sevilla amb una 'depuradora de butxaca'. 'Hi ha la tecnologia', representa 'menys despesa' econòmica, se soluciona el problema dels 'vuit mesos' de sequera fins la posada en marxa de les dessalinitzadores i 'evita la confrontació territorial', ha resumit Tomàs.
Tinet.cat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es curiós que el text senyali com a culpables al PSC, al PP i a CIU, i en canvi ni nombri a ERC (que és qui governa, amb Montilla). Molt curiós...

Anònim ha dit...

els convergents s´he estan armnant i busquen feri al adversari, els socis dels pp no descansen