dimarts, 29 de juny del 2010

BLOCANCES

LO BLOC ALEGO FA VACANCES!

diumenge, 27 de juny del 2010

UNA POSTAL DE L' ESTACIÓ DE TREN DE MÓRA D' EBRE

Cercant per la xarxa he trobat esta curiosa postal dels anys 30 del segle XX, on es pot veure com es vàren editar les mateixes postals de l' estació dels Masos amb el nom del nostre poble i del poble veí:
Una errada digna de figurar al Centre d' Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova.

1a BAIXADA VOGANT PER L' EBRE

La primera baixada vogant per l'Ebre, diumenge al matí, camí de batre rècords
La primera baixada en piragua Vogant per l'Ebre, organitzada per l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, té tots els ingredients necessaris perquè es convertisca en un èxit. Aquest divendres s'han tancat les inscripcions. Si les previsions eren de 400 participants, s'ha arribat als 425.

El trajecte escollit per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece), per fer la primera baixada popular amb piragües diumenge 27 és el que hi ha entre Vinebre i Móra la Nova. I tenint en compte la xifra de participants, va a camí de batre rècords. Aquest divendres s’han tancat les incripcions i l’organització s’ha mostrat sorpresa per l’èxit. I és que si s’havien reservat 400 places, finalment la xifra s’ha sobrepassat. Hi haurà 425 persones i 300 piragües.
Per fer-nos la idea de l’espectacular que pot resultar veure baixar pel riu fins a 300 piragües, la directora de l’Idece també explica l’impacte que ja té cada any la baixada de Tivenys. Una festa que fins ara ja registrava tots els rècords de participació. La primera baixada vogant per l’Ebre consta de dotze quilòmetres i s’hauria de poder fer en dos hores. L’organització habilitarà diverses embarcacions de seguretat. Aquesta activitat s’ha organitzat amb l’objectiu de poder donar difusió a les rutes en piragua que l’Idece ha editat. La intenció és que cada any es puga fer una baixada diferent per promocionar aquestes rutes.

divendres, 25 de juny del 2010

PISCINES NOVES

Després d' un estiu llarg i calorós, com va ser lo de l' any passat sense poder banyar-se a les piscines, ja era hora de gaudir d' estes intal·lacions a Móra la Nova.
Demà dissabte ,26 de juny a les 12,00h., es procedirà a la inauguració de les Piscines Municipals . L' obra ha costat 829.555,45 euros.

dijous, 24 de juny del 2010

SANT JOAN 2010

Fogueres, caragols i coques.


Fotos Alego


diumenge, 20 de juny del 2010

UN 88,18% DELS VOTS A FAVOR DEL SÍ EN LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A MÓRA LA NOVA

CENS ELECTORAL 2832
VOTS 786
PARTICIPACIÓ 29,33%
VOTS AFIRMATIUS 694 88,18%
VOTS NEGATIUS 58 7,37%
VOTS EN BLANC 28
VOTS NULS 7

MÓRA LA NOVA DECIDEIX AVUI

Només dos poblacions de les Terres de l' Ebre decideixen avui en la Consulta sobre la Independència de Catalunya:
Móra la Nova i Garcia de la Ribera d' Ebre

Los tres regidors d' Esquerra de Móra la Nova, Jesús Álvarez, Montserrat Viña i Miriam Vinaixa, moments abans de votar, acompanyats de l' eurodiputat d' Esquerra Oriol Junqueras, del Delegat del Govern a les Terres de l' Ebre Lluís Salvadó, del President del Consell Comarcal Bernat Pellisa, del senador d' Esquerra a Madrid Pere Muñoz i del President d' Esquerra de la Ribera d' Ebre Josep Mª Sáez.
Lo moment d' emetre el vot favorable dels regidors d' Esquerra de Móra la Nova.
L' administrador del bloc Alego també ha matinat per anar a votar .
Fotos Alego

dissabte, 19 de juny del 2010

MEMORIAL DEMOCRÀTIC?

Foto El Punt.
La Plataforma de la Terra Alta ha difós un cartell que qüestiona la tasca del Memorial Democràtic. Al cartell es pot veure el monument franquista de l'Ebre a Tortosa, amb el text «màxima exaltació als guanyadors», oposat a un aerogenerador de la central eòlica que el grup portuguès EDP construeix a Corbera d'Ebre, «màxima burla als perdedors». La plataforma diu que el parc afecta la cota 480, on es van enterrar més de 300 combatents de la Batalla de l'Ebre.

dimecres, 16 de juny del 2010

20-J, CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A MÓRA LA NOVA

Lo proper diumenge 20 de juny de 2010 es farà a Móra la Nova la Consulta sobre la Independència.
Esquerra de Móra la Nova va fer ahir a la nit una empegada de cartells demanant el vot favorable a la independència.

dimarts, 8 de juny del 2010

NEUROVISIÓ

dilluns, 7 de juny del 2010

CORPUS A MÓRA LA NOVA

Una bonica "alfombra" de flors que duia lo nom dels xiquets-es realitzada pels veïns i pares a l' Avinguda del Poliesportiu de Móra la Nova.

Fotos Adrià Ardévol.