diumenge, 27 de juny del 2010

1a BAIXADA VOGANT PER L' EBRE

La primera baixada vogant per l'Ebre, diumenge al matí, camí de batre rècords
La primera baixada en piragua Vogant per l'Ebre, organitzada per l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, té tots els ingredients necessaris perquè es convertisca en un èxit. Aquest divendres s'han tancat les inscripcions. Si les previsions eren de 400 participants, s'ha arribat als 425.

El trajecte escollit per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece), per fer la primera baixada popular amb piragües diumenge 27 és el que hi ha entre Vinebre i Móra la Nova. I tenint en compte la xifra de participants, va a camí de batre rècords. Aquest divendres s’han tancat les incripcions i l’organització s’ha mostrat sorpresa per l’èxit. I és que si s’havien reservat 400 places, finalment la xifra s’ha sobrepassat. Hi haurà 425 persones i 300 piragües.
Per fer-nos la idea de l’espectacular que pot resultar veure baixar pel riu fins a 300 piragües, la directora de l’Idece també explica l’impacte que ja té cada any la baixada de Tivenys. Una festa que fins ara ja registrava tots els rècords de participació. La primera baixada vogant per l’Ebre consta de dotze quilòmetres i s’hauria de poder fer en dos hores. L’organització habilitarà diverses embarcacions de seguretat. Aquesta activitat s’ha organitzat amb l’objectiu de poder donar difusió a les rutes en piragua que l’Idece ha editat. La intenció és que cada any es puga fer una baixada diferent per promocionar aquestes rutes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb el nostre idioma es pugui i no puga.

2teixidor ha dit...

En lo nostre idioma,lo català,hi ha moltes variants dialectals que són correctes.
Als Masos diem pugui, però
esta notícia està copiada literalment de la Veu de l'Ebre com es pot veure a l'enllaç.