dilluns, 19 de gener del 2009

150000 EUROS PER AL CENTRE D' INTERPRETACIÓ DEL FERROCARRIL A MÓRA LA NOVA

El pla de dinamització turística de l'Ebre dóna un impuls a les rutes monumentals
Enguany s'executaran les actuacions de la darrera anualitat del pla, amb un pressupost d'1,1 milions d'euros
LURDES MORESO. Tortosa
El pla de dinamització turística de les Terres de l'Ebre gestionarà enguany un pressupost d'1,1 milions d'euros, un pressupost que es destinarà principalment a les rutes monumentals del territori i amb el qual es tancaran quatre anys d'actuacions. Unes actuacions que s'han executat de manera coordinada entre l'Estat, la Generalitat, les administracions locals i el sector privat, i que, en conjunt, han significat una inversió de 4,2 milions d'euros que ha servit per millorar les infraestructures turístiques del territori.
Entre les obres que es duran a terme el 2009 hi ha l'equipament turístic de la cooperativa agrícola del Pinell de Brai, la rehabilitació i restauració del claustre del convent de Sant Salvador d'Horta de Sant Joan i la construcció d'una barraca tradicional a Sant Jaume.
El gerent del pla de dinamització turística de les Terres de l'Ebre, Josep Moragrega, ha explicat que aquest pla s'acabarà oficialment el 15 de setembre d'enguany, tot i que es pot aconseguir una pròrroga per a un període de sis mesos per completar els projectes que queden pendents. Ara s'estan liquidant les actuacions de la tercera anualitat i acaben de començar les de la quarta (que és la darrera). Aquests són els projectes que el Consorci per a l'Execució del Pla de Dinamització Turística de l'Ebre ha aprovat perquè es realitzen enguany:
CENTRE D'INTERPRETACIÓ DEL FERROCARRIL A MÓRA LA NOVA. El projecte, que està en fase de licitació, té un pressupost de 150.000 euros que es destinaran a la museïtzació del centre, que pretén difondre la importància per al territori del moviment de trens.
ARTESANIA DE LA PAUMA. Es destinaran 30.000 euros a l'equipament del museu de la pauma de Mas de Barberans.
ERMITA DE LA PIETAT. Arranjament, senyalització i dotació de serveis del sender de l'ermita de la Pietat, un sender que transcorre entre Godall i Ulldecona. Pel que fa als serveis, està previst que s'emplacen en una esplanada adjacent al sender. L'obra costarà 65.000 euros. BARRACA A SANT JAUME. S'habilitarà una barraca tradicional com a centre d'interpretació de les barraques a Sant Jaume d'Enveja, amb una exposició permanent sobre l'estil de vida tradicional del delta de l'Ebre. El projecte executiu ja està acabat i pendent de sortir a concurs públic amb un pressupost de 150.000 euros, aproximadament.
RUTA A L'AMETLLA DE MAR. L'actuació consisteix en l'adequació de les fortificacions de la Guerra Civil per integrar-les a la ruta turística que enllaça amb altres punts d'interès del municipi, com ara el castell de Sant Jordi d'Alfama, el Museu de Ceràmica Popular i el port natural de l'Estany. El pressupost és de 143.000 euros i el projecte està en fase de concurs. ERMITA DE L'ALDEA. S'invertiran 100.000 euros per condicionar per a l'ús turístic el recinte de l'ermita de l'Aldea, dotant-lo d'un espai d'acollida i una àrea d'interpretació. Aquest projecte està encara en fase de redacció.
CAMP D'AVIACIÓ. En fases anteriors del pla de dinamització turística s'ha executat la senyalització del camp d'aviació de la Sénia, amb l'objectiu d'apropar els visitants a la història de la Guerra Civil. Ara es construirà un hangar on hi haurà una exposició permanent sobre la història militar de l'aeròdrom. Les obres costaran 154.000 euros.
COOPERATIVA DEL PINELL DE BRAI. L'antiga sala de les olives de la cooperativa agrícola del Pinell de Brai es rehabilitarà per condicionar-la com a sala d'exposicions i convencions amb un espai destinat a exposició permanent de l'obra de Cèsar Martinell. L'actuació tindrà un pressupost de 117.000 euros i el Departament de Cultura s'encarrega de la redacció del projecte. CONVENT DE SANT SALVADOR. També el Departament de Cultura es fa càrrec de la redacció del projecte de restauració del claustre del convent de Sant Salvador d'Horta de Sant Joan. Es calcula que l'actuació costarà uns 116.000 euros.
SENYALITZACIÓ A LA RIBERA D'EBRE. Se senyalitzaran els diversos actius turístics de la comarca, amb un cost de 114.000 euros.