dijous, 15 de maig de 2008

MANIFEST BLOCAIRES EBRENCS

LO NOSTRE RIU ALS MASOS( Móra la Nova). Foto Alego
MANIFEST

Els blocaires volem sumar-nos al rebuig que el projecte de transvasament de l’Ebre a Barcelona ha generat a la societat civil del territori. Considerem que la mesura no està justificada i que la canonada que ha d’unir la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragna (CAT) amb la d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l’àrea metropolitana de Barcelona.

-Per tot això, denunciem l’alarmisme i la manipulació que el govern català i l’Agència Catalana de l’Aigua estan fent de la falta d’aigua i de la insuficiència de les últimes pluges, per justificar el transvasament de l’Ebre a Barcelona. A més, reclamem una informació transparent sobre la millora de la situació dels pantans i també de les aigües subterrànies de les conques internes de Catalunya, ja que l’últim episodi de pluges també ha degut recarregar els aqüífers.

-Denunciem que aquesta política respon als interessos especulatius que pretenen consolidar un model de territori insostenible, de creixement sense límits, que perjudica les Terres de l’Ebre i la resta de territoris perifèrics. Els transvasaments reforcen el consum d’aigua de les grans conurbacions urbanes i les noves zones residencials; generen més expectatives de consum insostenible, d’especulació urbanística, i de destrucció del territori, perquè al mateix temps també fomenten un ús desmesurat de l’aigua, tant a les cases com a les indústries. Els transvasaments no són la solució, sinó l’estalvi, la reutilització de cabals, la recuperació d’aqüífers contaminats i la dessalació.

-Advertim que no es pot parlar de transvasament temporal degut a la sequera, ja que això és un insult a la intel·ligència de la població de Barcelona i de la resta del país. La mesura no contribuirà a canviar el model de gestió del consum, ja que no es revisaran ni es limitaran les concessions a indústries, urbanitzacions, nous regants o complexos turístics. L’ampliació del minitransvasament a Barcelona afavorirà un projecte, la interconnexió de xarxes, al qual la Generalitat va voler renunciar perquè no complia els principis de la nova cultura de l’aigua.

-Fem una crida a la dignitat i la responsabilitat de la classe política de les Terres de l’Ebre, especialment als càrrecs electes de tots els partits polítics, perquè sàpiguen estar a l’altura i defensen els interessos del territori, davant d’aquest engany flagrant als ciutadans, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments ja havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l’aigua.

-Reiterem la nostra oposició a qualsevol transvasament i a la interconnexió de xarxes inclosa en el decret de sequera, ja que obre la porta a d’altres transvasaments, i manifestem el nostre suport a la dignitat de les Terres de l’Ebre, a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i qualsevol altra entitat o col·lectiu que compartisca la causa i l’objectiu d’aturar aquest tipus de projectes. Per tant, donem tot el suport a la convocatòria la manifestació del 18 de maig a Amposta, així com a les properes accions que en el mateix sentit es puguen anunciar en els propers dies.

Àngel Lluís Fernández i Solé, Móra la Nova
Ebresfera (Terres de l’Ebre), 15 de maig de 2008

MÉS D’UN CENTENAR DE BLOCS PUBLIQUEN UN MANIFEST CONTRA EL TRANSVASAMENT A BARCELONA

L’oposició al transvasament de l’Ebre a Barcelona també s’ha fet sentir a internet. Més d’un centenar de blocs dels Països Catalans ja s’han adherit al Manifest Blocaire contra el Transvasament, que un grup de blocaires de les Terres de l’Ebre han promogut per expressar l’oposició de la comunitat blocaire catalana al projecte de la canonada que ha d’unir la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) amb la d’Aigües Ter-Llobregat (CAT). En un sol dia, el 15 de maig, més de 70 blocs van publicar el manifest, i la nit del divendres ja s’havia superat el centenar de blocaires adherits a la campanya. Els signants del manifest donen el seu suport a la manifestació que demà, 18 de maig, ha convocat a Amposta la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Entre els signants del manifest hi ha dos alcaldes, Pere Muñoz (Flix) i Andreu Martí (L’Ametlla de Mar), així com el president d’ICV a les Terres de l’Ebre, Jaume Forcadell.
L’escrit adverteix que la interconnexió de xarxes serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l’àrea metropolitana en relació a la conca de l’Ebre, i denuncia l’alarmisme i la manipulació amb què la Generalitat ha gestionat la sequera. A més, el document reclama una informació més transparent sobre la millora dels pantans i la recuperació dels aqüífers; recrimina que el transvasament urgent a Barcelona respon als interessos especulatius que pretenen fer negoci amb l’aigua i consolidar un model de territori insostenible, i recorda que les solucions a la falta d’aigua no són els transvasaments, sinó l’estalvi, la reutilització, la recuperació d’aqüífers contaminats i la dessalinització. El manifest també recorda que la Generalitat ja va renunciar a la interconnexió de xarxes l’any 2004, quan el tripartit va complir el Compromís per l’Ebre signat amb la plataforma i va apostar per la nova cultura de l’aigua. L’escrit també va fa una crida a la responsabilitat dels polítics de les Terres de l’Ebre, davant d’aquest engany flagrant als ciutadans del territori, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l’aigua.

Aquests blocs ja ens hem adherit (última actualització a les 11:18 del 17 de maig)1-Bloc de la Plataforma en Defensa de l’Ebre2-Lo Sifo3-Onze de setembre4-Manel Zaera5-La Comedianta Tortosina6-Esquerra de Tortosa7-Ebremedia8-Emigdi Subirats i Sebastià9-Diari sexual d’una ebrenca a la ciutat10-La Veu Fosca11-Bauen Blog12-Calgru13-linQ14-Tens un racó dalt del món15-El Basar de les Espècies16-La Marfanta18-Lo Portal de Remolins19-Lo meu raconeT20-El bloc de Carme Pla21-L’entorn blaugrana22-Històries i tradicions de Tivenys23-Coses meves-Tantost24-Rafel Serret-El Pont de Pedra25-Lo Barber26-L’efecte Jauss 2.027-La Plana Ràdio28-Així ho penso29-Jordi Jordan, amb accent ebrenc i obert al món30-Jaume Forcadell31-Ilercavònia32-Poemes i Lletres33-Nessie School of Languages34-El Bloc d’en Xavier Monge35-Prendre la paraula36-La bitàcola de Xavier Diez37-Àngel Canet Català38-Els Països Catalans i el món des de Vic39-Moisès Martí-Directes a barraca40-Bloc d’Antoni Garcia41-INtermitent42-La Portada43-11 Metres44-Torre de Guaita45-Bloc de Ricardo Roig46-Dimonis47-Lo Golafre48-Consuetudinàrium49-Indústries i caminars50-Aleix de Ca la Troca51-Jordi Sàlvia52-Festa, lluita i catalogació53-Lo bloc de la piga54-Badmetaltaste55-MeteoTortosa56-Andreu Martí57-El Far del Sud58-El Freak News59-Pere Muñoz60-Des de Llíria cap a Itaca61-Paula Navarro62-Lleugerblog63-Lo Rogle de Josep M.64-Shinkansen a la Petja65-Lluís Martín Santos66-De Roquetes vinc…, a Tortosa baixo 67-Cròniques dels Ports Grisos68-Tinc una palla a l’ull69-De baix cap dalt70-Jesús Ferrer, via Twitter71-Alego72-Entrerunes73-Mos Entenem74-I després del somni…el somriure75-Xalem-Xarxa d’Àrea Local dels Muntells76-Calaliberal77-Godall Blog78-Acord per Godall79-Llibertats80-Mireia Galindo81-De Cal Peixet82-Associació de Voluntaris del Delta de l’Ebre83-Campament Base Tortosa84-Les Cendres del Fènix85-Atena del Montgó86-Blog d’en Jotes87-Sempre hi ha alguna cosa a dir88-Racó de Tafaner89-Revolta permanent90-Sense fruit de l’estipendi91-Lo Gaiter de l’Ebre92-Lo Carrer del Riu93-I amb el somriure, la revolta94-Delenda est Carthago!95-Oceans II96-Som los que Som97- Lo Bloc de Jordi98-Lo blog linuxero Ebrenc99-Lo Mont100-Jordi Salvia101-Ara, independència!102-Assumiràs la veu d’un poble103-Cinta Panisello Chavarria104-Matinar No Pot Ser Bo105-MaRtO’s hoMe

3 comentaris:

Miquel ha dit...

Àngel Lluís, quedes enllaçat. Em creia que ja et tenia a la llista. Perdona'm! Miquel Mola

Miquel ha dit...

M'agrada molt el teu bloc, dit sigui de pas. Me manté connectat amb lo nostre país petit, Àngel Lluís, per que aquest bloc és molt de la nostra terra, i t'agraeixo que sigui així.

Miquel ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.