diumenge, 20 de juny del 2010

UN 88,18% DELS VOTS A FAVOR DEL SÍ EN LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A MÓRA LA NOVA

CENS ELECTORAL 2832
VOTS 786
PARTICIPACIÓ 29,33%
VOTS AFIRMATIUS 694 88,18%
VOTS NEGATIUS 58 7,37%
VOTS EN BLANC 28
VOTS NULS 7

2 comentaris:

lo llaguter ha dit...

FELICITATS !!*!!

"La derrota té alguna cosa positiva, mai és definitiva. En canvi la victòria té una cosa negativa, mai és definitiva." (Saramago)

La lluita continua i valtros ajudeu a mantenir encesa la flama de l'esperança.

Gràcies,

lo llaguter

Anònim ha dit...

INDEPENDÈNCIA I INCOHERÈNCIA



Diumenge, dia 20 de juny de 2010, Móra la Nova celebrà la seva consulta sobre la independència de Catalunya. Al mateix temps també ho feien 43 municipis més, repartits en 24 comarques; en total 488.501 electors. Totes les localitats que a dia d’avui han tingut aquesta consulta eleven la xifra a més de 500, és a dir, més de la meitat de les existents al Principat. I que ha provocat aquest allau de referèndums? En primer lloc caldria pensar en el sentiment nacionalista i en l’ànsia d’autodeterminació dels pobles, però potser aquets dos elements no haurien estat suficients sense una sèrie de precipitants, uns més propers i altres més llunyans, que han acabat donant l’impulsa definitiva emprenyant i esperonant la gent al mateix temps. Parlo del vergonyós botí de guerra dels “papers de Salamanca” de les desigualtats en el finançament i de l’eterna i kafkiana sentència sobre l’Estatut que està acabant de exhaurir la paciència de moltes persones. Però darrere de esdeveniments tant importants i costosos d’organitzar com aquestes consultes, per la qual cosa felicito als responsables pel seu esforç i hores de treball i dedicació, siguin del signe polític que siguin, sempre hi trobarem llums i ombres . Les llums: una societat prou madura s’atreveix a dir sense por, lliurement i pacíficament el que vol ser.
Les ombres: la hipocresia, la incoherència,l’oportunisme i la contradicció. I no té perquè ser en aquest ordre. M’explicaré:El Parlament de Catalunya refusava l’11 de març de 2010 en una resolució la possibilitat que s’instal·lés un magatzem de residus nuclears (MTC) en qualsevol terme municipal de Catalunya i instava al Govern de la Generalitat a adoptar les mesures adients per a que aquesta decisió es complís .L’esmentada resolució comptà amb els vots favorables dels tres partits del govern i de CIU, mentre que la resta s’abstenia. Dit d’una altra manera: NI UN SOL VOT A FAVOR d’aquesta instal·lació en sòl català. Ni a Ascó ni enlloc de Catalunya. Aquest acord es sumava al anterior de març de 2008, també contrari al cementiri nuclear. I arribat a aquest punt no m’allargaré en mencionar a tots els ajuntaments, consells comarcals, diputacions, cambres de comerç i entitats i associacions que també han mostrat la seva oposició. Així que vaig a ocupar-me ja de les ombres:

1 Ni CIU ni el PSC inclouran en el seu programa electoral de les properes eleccions segons fons del partit la negativa al magatzem nuclear. Iniciativa i ERC sí.

2 Veure entre els organitzadors de la consulta a persones que s’han posicionat clarament i públicament a favor d’acollir tota la porqueria nuclear de l’estat espanyol , fent cas omís al mandat del seu propi Parlament i inclús del seu partit. Si a casa nostra no es respecten les decisions del Parlament Català, que hauria de ser sobirà en la presa de decisions, quin respecte voleu que ens tinguin des de fora ? . Doncs el mateix que s’està mostrant amb l’eterna sentència sobre l’Estatut.

3 Si finalment el Ministerio de Industria tria Ascó com a depositari de la brossa nuclear d’alta activitat, el Parlament de Catalunya, la democràcia, el consens institucional i territorial, la credibilitat de les institucions i dels partits, se n’hauran anat una vegada més a la tassa del WC . Només caldrà estirar la cadena. I una vegada més se n’hauran mofat de la màxima institució catalana i en conseqüència de tot el país.

4 Si finalment aquest niu de merda fa cap a Ascó, ja no cal fer mes consultes de independència, ni en caldrà parlar tampoc perquè aquesta serà impossible mentre siguem els guardians d’aquest enorme dipòsit de residus susceptibles de ser emprats en la industria militar de Espanya.

5 Si tot això succeeix, Catalunya, com ja la veuen molts d’aquests independentistes de pacotilla, es reduirà a pura manifestació folklòrica de Barça, Sardana i Mare de Deu de Montserrat.

Francesc Morata i Montané.